Formulari de cerca

Charla
Charla
Dijous, Abril 2, 2015 - 09:30
Xarrada sobre rendibilitat i millora en l'agricultura de Cabanes
Es va dur a terme una projecció per a explicar amb més claredat l'aplicació de les noves tecnologies en el sector.

 Divendres passat 27 de març, la sala d'actes de la Cooperativa Agrícola de Cabanes va acollir una xarrada sobre com rendibilitzar les plantacions del terme.

 

El president de l'entitat, José Vicente Beltrán, va convocar els agricultors de Cabanes i la Ribera per a programar alternatives viables a l'activitat i optimitzar així la productivitat. Segons Beltrán, “cal buscar solucions per a poder viure, mantindre els nostres camps i, al mateix temps, fer-los rendibles”.

 

Entre les propostes per a millorar la gestió dels camps, es va plantejar l'ús del ‘goteig' com a reg de reforç per als ametlers i oliveres, utilitzant per a això 120.000.000 litres anuals de la depuradora municipal. A més, es va proposar reforçar els pous per mitjà del magatzematge d'aigua en noves basses i la utilització de plaques solars per a l'extracció d'esta, la qual cosa comportaria una reducció considerable del gasto en energia.

 

D'altra banda, es va comentar quines varietats d'arbres i mètodes de cultiu són els més recomanables en cada una de les zones del terme, tenint en compte les condicions climàtiques i risc d'inundabilidad del terreny, amb l'objectiu d'evitar gelades i garantir la collita. També es va dur a terme una projecció per a explicar amb més claredat l'aplicació de les noves tecnologies en el sector.

 

A la ponència va assistir el director de Cajamar de Cabanes, Santiago Boria, que es va brindar a col·laborar en l'aplicació d'estes solucions per mitjà de la concessió de crèdits blans, amb 5 anys sense cap tipus de devolució, temps en què començarien a rendibilitzar-se. Així mateix, van estar presents Doménech Nacher i Ramón Tomás, representants de la Federació Provincial d'Agricultors i Ramaders de Castelló (FEPAC), els que van explicar les principals ajudes que oferirà la Comunitat Europea a les explotacions. Aquells propietaris que desitgen acollir-se a estes mesures i beneficiar-se de les diferents assistències, disposaran del mes d'abril per a comunicar-ho en les oficines de la cooperativa de Cabanes.

 

L'alcaldessa del municipi, Estrella Borrás, no va voler perdre's la cita i va acudir per a mostrar el seu suport als agricultors. Borrás ha ressaltat que “a Cabanes, l'agricultura sempre ha sigut una activitat molt important i arrelada, per tant, des de l'Ajuntament tenim l'obligació de col·laborar en tot el que podem amb la Cooperativa”. “El president i la junta directiva saben que poden comptar amb nosaltres sempre que ens necessiten”, ha afegit.

Site developed with Drupal