Formulari de cerca

Virginia Marti i Soledad Segarra
Virginia Marti i Soledad Segarra
Dimecres, Juny 8, 2016 - 10:45
Virginia Martí, elegida nova alcaldessa de Cabanes.
El passat 28 de maig, la socialista Virgínia Martí va ser triada com a alcaldessa de Cabanes després del pacte entre Units pel Poble-Compromís i el PSPV-PSOE després de la renúncia per part d’Estrella Borràs.

El passat 28 de maig, la socialista Virgínia Martí va ser triada com a nova alcaldessa de Cabanes després del pacte entre Units pel Poble-Compromís i el PSPV-PSOE que es va produir després de renúncia a l’alcaldia i a continuar sent regidora per part d’Estrella Borràs, del PP.  Amb els sis vots favorables de les dos formacions progressistes, va assolir la majoria absoluta, i ostentarà la representació de l’ajuntament durant any i mig, data en la qual donarà relleu a la candidata d’Units pel Poble-Compromís, Sole Segarra.

Per la seua banda, el candidat del PP, Andrés Safont va obtindre tres vots del PP ( un dels regidors del PP va justificar la seua absència), i la candidata de Ciudadanos, Belén Verdoy, el seu vot propi. Durant aquest ple també va prometre el seu càrrec com a nova regidora Lucia García, del PP.

La portaveu de Ciudadanos, Belén Verdoy, va felicitar la nova alcaldessa i la corporació, la qual va justificar no entrar en cap pacte de govern i va anunciar la intenció de fer una posició lleial i constructiva pel bé dels veïns de Cabanes i La Ribera, i donar suport a les qüestions que beneficien els veïns i fent oposició en aquells casos que estime no són beneficiosos per al veïnat.

 

Per la seua banda, candidata d’Units pel Poble-Compromís, Soledad Segarra, també va tindre paraules de felicitació a la nova alcaldessa. “Estem molt contents d'haver pogut arribar a un acord, potser hauríem d'haver arribat a aquest acord abans, per això demanem disculpes si algú s'ha sentit defraudat, potser ha sigut a la inexperiència o a les circumstàncies. Estem molt il·lusionats amb aquesta nova etapa que comencem. Som dos partits però un grup de sis persones unides per un únic objectiu: el bé del poble i la millora de la situació actual. Pensem que l'oposició ha de ser constructiva, per això estem oberts a que ens ajude en aquesta tasca que no és gens fàcil. Tindrem les portes obertes a la ciutadania. També agrair al públic la seva presència i als funcionaris per la seva ajuda en tot aquest procés.

Per concloure el plenari, la ja nova alcaldessa,  Virginia Martí: va agrair la presencia del nombrós públic i la tasca de relleu feta amb molta  professionalitat per Andrés Safont, que ha obstentat l’alcadia en funcions des de la dimissió de Borràs fins al plenari d’elecció de la nova alcaldessa.

Segons Martí  “  encetem un nou temps a Cabanes, un nou temps de canvi. El passat 25 de maig de 2015, ara fa un any, el poble ens va deixar clar que s’havien acabat les majories absolutes, després de 16 anys de govern del Partit Popular. Aquesta legislatura és peculiar, passem d’un govern en minoria, en dimissió inclosa de l’alcaldessa, a una coalició de govern de progrés . Som un reflex del nou temps que està vivint la política a tots els nivells i aquesta situació és també la que ha despertat fora l’interès situant-nos en el focus de la noticia. Però vull transmetre-vos a tots tranquil·litat, i aquells escèptics en els governs de coalició, dir-los que ja tenim molts exemples d’altres municipis i ciutats, o la pròpia Generalitat Valenciana, on estan funcionant des de fa un any i amb tota normalitat. Estem davant d'un escenari polític en el que tenim que mirar en optimisme, però no vos oblideu mai que al final els pactes els fem les persones, i al cap i a la fi, tots volem el millor per als nostres pobles”.

Segons Martí, el nou equip de govern “ som un equip de 6 persones amb moltes ganes de fer coses, on compartim  idees clares de com volem millorar el nostre poble, on el sentit de la responsabilitat i el seny s’ha imposat per fi i ha fet possible que Cabanes avui torne a tindre un govern d'esquerres.

Martí va confiar en tindre amb l’oposició una  relació siga totalment fluida, on el respecte que fins ara hem tingut continue sent la tònica la resta de la legislatura. I va concloure la seua intervenció amb unes emotives paraules cap a la seua mare, Maria Teresa Sidro, la que va ser la primera dona en accedir a l’alcaldia de Cabanes, a la qual va posar com exemple d’honradesa, compromís, valentia, sacrifici, humilitat i esperit de superació.

Site developed with Drupal