Formulari de cerca

Consell agrari
Consell agrari
Dimecres, Març 15, 2017 - 12:30
La societat de caçadors ‘El Mocoró’ de Cabanes efectúa treballs de control de la plaga de conills que afecta al municipi
S’han capturat un miler d’exemplars en zones de cultiu pròximes al casc urbà

La societat de caçadors ‘El Mocoró’ de Cabanes està, des de principis d’any, efectuant treballs de control de la plaga de conills que afecta al municipi. Aquestes tasques es duen a terme en estreta col·laboració amb el consistori, a través de la regidoria d’Agricultura, així com amb la Unió de Llauradors. Una coordinació que destaca la regidora de l’àrea, Dolores Torreblanca, qui ha assegurat que el bon desenvolupament de les accions “ha estat possible gràcies a la implicació de tots en aconseguir minvar els danys que provoca aquesta plaga”. “L’èxit del programa de control de conills no seria possible sense l’ajuda dels caçadors als qui vull agraïr la seua implicació desinteressada en dur-lo a terme i també la col·laboració dels agricultors que han fet arribar les denuncies pertinents al consistori”. 

Cal recordar que el passat mes de novembre es va posar a disposició de tots els propietaris de cultius un fullet de denuncia per alertar de la presència de conills en finques particulars. A partir de les dades recollides s’han capturat, en batudes controlades per la Conselleria de Medi Ambient, un miler d’exemplars. El president de la societat de caçadors ‘El Mocoró’ de Cabanes, Fernando Amela, ha assegurat que aquest control “serà molt efectiu perquè s’ha actuat sobre la plaga en època d’aparellament i cria frenant la seua reproducció desmesurada”. Amela també ha volgut donar les gràcies a les administracions i en especial a l’ajuntament per la “col·laboració i la rapidesa a l’hora de tramitar els permisos especials per a poder treballar sobre la plaga de conills”.

Site developed with Drupal