Formulari de cerca

Reunió Alcaldessa i Guàrdia Civil
Reunió Alcaldessa i Guàrdia Civil
Divendres, Octubre 2, 2015 - 08:45
Reunió informativa entre l'alcaldessa de Cabanes i la Guàrdia Civil
El punt clau va ser la derivació de les patrulles locals a les labors de vigilància de l'aeroport.

L'alcaldessa de Cabanes, Estrella Borrás, va mantindre ahir una entrevista amb el capità de la Guàrdia Civil de Castelló, Juan José Blanco, i van estar acompanyats pel regidor Antonio Manuel Ruíz.

 

Esta trobada estava programada per a abordar qüestions d'interés en matèria de seguretat per a la població. El punt clau de la reunió va ser la derivació de les patrulles locals als treballs de vigilància de l'aeroport. Cal recordar que, amb la posada en funcionament d'esta infraestructura i la seua activitat en estes primeres setmanes, els efectius de Cabanes han hagut de compaginar les seues tasques ordinàries amb les de seguretat aeroportuària.

 

Tal com va afirmar Blanco, “a partir del mes de novembre assumirà estes labors l'Àrea Funcional Fiscal del Port de Castelló, per tant, el dia a dia dels agents tornarà a la normalitat”. A més, el capità va voler recordar que les patrulles de la Guàrdia Civil no són “unitats estanques”, per la qual cosa, davant d'un determinat conflicte, actuen per proximitat a este. Per això, els servicis a Cabanes sempre es veuen reforçats per la Benemèrita de Vilafamés i, en el cas de la Ribera, pels efectius de Torreblanca i Orpesa. Així doncs, durant este temps, “no s'ha vist ni es veurà minvada la seguretat dels ciutadans de Cabanes. Prova d'això és que no ha incrementat la delinqüència en el municipi des de 2014”.

 

Blanco va assegurar que “en breu es va a procurar tindre la plantilla al complet, encara que no cal oblidar que l'aeroport està dins de la demarcació de Cabanes i, si es cometera alguna infracció penal en el seu recinte, seria la Guàrdia Civil del municipi qui l'atendria”.

 

Encara que esta decisió en la restructuració dels efectius ja estava prevista per la Companyia de la Guàrdia Civil de Castelló, coincidix amb una moció presentada per ‘Units pel Poble', en el ple del dijous 26 de setembre. En ella s'instava a les institucions competents a augmentar els esforços de vigilància en el municipi. La iniciativa va obtindre el vot unànime de tots els grups polítics.

Site developed with Drupal