Formulari de cerca

Ple Extraordinari 08/03/2016
Ple Extraordinari 08/03/2016
Dijous, Març 10, 2016 - 08:30
Ple extraordinari per la situació del PAI Torre La Sal
Cabanes celebra un ple extraordinari per a abordar l'actual situació del PAI Torre La Sal

L'Ajuntament de Cabanes va celebrar, el dimarts 8 de març, un ple extraordinari convocat per Units pel Poble-Compromís i PSPV-PSOE per a abordar el tema del manteniment de les obres paralitzades del Sector Torre La Sal.

 

Cal assenyalar que, l'actual urbanitzador del PAI Torre La Sal és COMERVI S.A., pertanyent al Grup Marina d'Or, i és el que ha de respondre pel seu manteniment, tal com dictaminen les dos sentències del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Castelló. I és que, en el Conveni Urbanístic del Sector Torre La Sal entre l'Ajuntament de Cabanes i la representació de la llavors Construccions Castelló 2000 SAU, amb data 23 d'octubre del 2008, a proposta expressa de l'urbanitzador es va estipular que “la recepció definitiva de les obres de la urbanització per l'Administració no es materialitzarà fins a la total finalització de les obres del sector”.

 

La moció presentada conjuntament pels grups de l'oposició instava a l'alcaldessa del municipi, Estrella Borrás, que exigira a Marina d'Or el dit manteniment i l'esmena de les deficiències en la seua execució, provades per les conclusions d'un informe pericial. Este requeriment ja ho va fer l'ajuntament després de conéixer el fallo favorable del jutge, per mitjà d'un decret, l'única resposta de la qual per part de Marina d'Or va ser interposar un recurs de reposició al decret d'alcaldia. Així mateix, la moció del ple pretenia que, en el cas que no s'executaren estos treballs, els implementara l'ajuntament carregant després els costos a l'empresa urbanitzadora.

 

L'equip de govern va presentar, a l'inici de la sessió, una esmena a la proposta que no va ser acceptada pels convocants. En ella, es deixava clar que actuar, tal com es proposava en la moció, era contradir les dos sentències anteriorment citades. Ambdós dictaminaven que l'agent urbanitzador no ha dut a terme l'execució definitiva dels subministraments bàsics, ni ha complit el que establix el contracte i, per tant, no es pot considerar que el consistori haja rebut el dit projecte, ni ha de respondre per la seua conservació.

 

D'altra banda, esmenar els defectes en la construcció de la urbanització de manera subsidiària, suposaria un gasto desorbitat i inassumible per al consistori si Marina d'Or es negara a cobrir-ho posteriorment. Tal com va afirmar Borrás, “no podem permetre'ns pagar amb l'erari públic el que és obligació d'una empresa privada”.

 

A més, per a respondre a este endeutament per mitjà dels avals bancaris, depositats per a començar el PAI Torre La Sal a Cabanes, s'hauria de trencar la relació contractual entre l'ajuntament i la comercialitzadora i negar-li la seua condició d'agent urbanitzador. 

Site developed with Drupal