Formulari de cerca

Cabanes
Cabanes
Dimecres, Setembre 30, 2015 - 09:00
El Ple de Cabanes demanda més vigilància de la Guàrdia Civil en el municipi
Les patrulles locals han de compaginar les seues tasques ordinàries amb les de seguretat aeroportuària.

El Ple de l'Ajuntament de Cabanes va aprovar per unanimitat, una iniciativa per a instar a les institucions competents a augmentar els esforços de vigilància de la Guàrdia Civil en el municipi.

 

I és que, amb la posada en funcionament de l'aeroport de Castelló i la seua activitat en estes primeres setmanes, amb vols regulars de dimarts a diumenge, les patrulles locals han de compaginar les seues tasques ordinàries amb les de seguretat aeroportuària. Així doncs, de 10:00h a 18:00h, els servicis a Cabanes es veuen reforçats per la Benemèrita de Vilafamés i, en el cas de la Ribera, pels efectius de Torreblanca i Orpesa, atés que el cos local està ocupat en l'atenció a la  infraestructura.

 

A més, cal recordar que l'actuació de la Guàrdia Civil no té una demarcació municipal, sinó que comprén a més el terme de la Serra d'En Galceran i les Coves de Vinromà, i altres municipis de la subcomarca del Pla de l'Arc; per això, va existir un ampli consens en este assumpte i l'equip de govern ja treballa per buscar una solució.

 

Tal com ha afirmat l'alcaldessa de Cabanes, Estrella Borrás, “el sergent em va comunicar que han disminuït les labors de prevenció, però en cap cas l'atenció d'incidències. No obstant això, estem tots d'acord en esta demanda és necessària i seguixen les previsions de creixement de l'aeroport”, va afegir.

 

Resolució del PAI del Sector 10 i solidaritat amb els refugiats sirians en el Ple.

 

Entre altres punts inclosos en l'orde del dia, es va votar també per unanimitat una moció de ‘Units pel Poble' per a la resolució del PAI de la Unitat d'Execució del Sector 10 adjudicada a l'AUGIMAR EMPRESA URBANITZADORA SAU. Per consegüent, es tornarà a l'empresa la fiança de 281.736'08.-€ (7% del cost d'urbanització), tal com marca la llei, i com la mercantil es troba en fase de liquidació s'iniciarà un expedient de resolució de contracte amb l'ajuntament.

 

D'altra banda, el PSPV-PSOE va presentar la seua proposta relativa a la crisi migratòria i a la situació dels refugiats que arriben a Europa. L'agrupació encoratjava que Cabanes entrara a formar part de la Xarxa de Municipis Refugi en un breu període de temps. Tal com van mencionar la resta de grups de la corporació, “s'ha d'esperar que El Govern d'Espanya proporcione les directrius d'actuació en este assumpte i no avançar esdeveniments”; ja que “cal tindre en compte quines mesures s'adopten a nivell nacional i no crear falses expectatives”, d'ací que este punt no isquera avant. No obstant això, l'alcaldessa va comunicar que “a Cabanes ja hi ha la primera família d'acollida i, per mediació de l'ajuntament, s'ha posat en contacte amb la Federació Valenciana de Municipis i províncies per a poder prestar la seua ajuda”.

Site developed with Drupal