Formulari de cerca

Benestar Social impulsa accions per als majors
Benestar Social impulsa accions per als majors
Dimarts, Novembre 4, 2014 - 09:00
Els majors es beneficien per les accions impulsades per Benestar Social
Cabanes beneficia a quasi un centenar de majors amb les actuacions impulsades per la regidoria de Benestar Social

Cabanes ha realitzat al llarg de la legislatura actuacions en matèria de Benestar Social de què s'han beneficiat quasi un centenar de persones majors. 

 

Els tallers de la memòria amb l'objectiu d'evitar el deteriorament cognitiu en els majors i ajudar-los a mantindre les seues capacitats cognitives, han sigut una constant des de l'any 2011 i una de les activitats més demandades pels jubilats. En cada una de les edicions realitzades han sigut unes cinquanta persones les que han participat, tant en la Ribera com a Cabanes. 

 

La bona acollida d'estos tallers ha provocat que l'ajuntament duplique el pressupost d'estos tallers, que van començar durant dos mesos i en 2014 ja ha sigut anual, incrementant el cent per cent del pressupost. 

 

En esta legislatura a més l'Ajuntament va assumir en 2013 el cost de la teleassistència a majors després del conveni firmat per l'alcaldessa Estrella Borrás i el vicepresident de Creu Roja, José Luis Tallón per mitjà del que el consistori es va fer càrec dels 8.000 euros anuals que van garantir el servici als 36 majors que ho necessitaven. Des de 2014 el servici està assumit per la Diputació Provincial, podent dedicar eixos recursos a altres partides. 

 

La col·laboració de l'Ajuntament amb les associacions de pensionistes de Cabanes i la Ribera ha sigut també contínua, com l'intercanvi amb altres associacions de la província de Castelló o la col·laboració amb les campanyes provincials de la Diputació impulsades per a millorar la qualitat de vida dels més majors. 

 

Esta col·laboració s'ha mantingut a més amb altres associacions locals, com les Mestresses de Casa, que s'ha materialitzat en la recaptació de fons per a campanyes benèfiques celebrades amb motiu del Dia de la Dona. Entre 2013 i 2014 es van recaptar més de mil euros per a l'Associació de Lluita contra el Càncer.

Site developed with Drupal