Formulari de cerca

Visita a Mortorum
Visita a Mortorum
Dijous, Setembre 22, 2016 - 14:15
L’Equip de Govern amb el Diputat Vicent Sales visita el jaciment arqueològic de Mortòrum de Cabanes

El diputat provincial de Cultura, Vicent Sales i els arqueòlegs de la Diputació, i l’alcaldessa de Cabanes i regidora de Turisme, Virgina Martí, junt al regidor de Cultura i Patrimoni, Carles Mulet, han visitat el jaciment del Mortòrum, on s’ha pogut vore tant els treballs que està fent l'ens provincial, com els que està finançant l'ajuntament de Cabanes en el cas del túmul funerari. L’ajuntament està finançant amb 5.000 euros de la partida de turisme, per a la recuperació i posada en valor del túmul funerari de l’edat del bronze del Mortòrum, dins d’un ambiciós pla per fer del jaciment arqueològic que conté un important assentament des de l’edat del bronze fins a la del ferro, com un reclam turístic de primer ordre.

Les actuacions municipals en el Mortòrum, van començar gràcies als membres de l’actual equip de govern, quan llavors a l’oposició, el 2013 van aprovar una moció per a declarar Bé d’Interès Cultural aquest lloc i posar-lo en valor, des de llavors, s’han anat fent a poc a poc actuacions que complementen les fetes pel servei d’arqueologia de la Diputació Provincial. L’ajuntament, a més de cedir a la Diputació els permisos per fer les prospeccions arqueològiques va editar un seguit de materials i començar els treballs de neteja dels accessos. Els materials en diversos idiomes està disponible al web: http://www.cabanes.es/es/mortorum.

Des de l’equip de govern s’ha valorat molt positivament el treball fet des de fa anys pel servei d’arqueologia de la Diputació, i el mutu interès entre les dues administracions per potenciar i continuar ampliant les actuacions en aquest jaciment.

Imatges: 
Mortòrum
Mortòrum
Mortòrum
Site developed with Drupal