Formulari de cerca

Torba
Torba
Dilluns, Agost 22, 2016 - 10:30
L’equip de govern de Cabanes visita l’activitat d’extracció de torba del Prat de Cabanes-Torreblanca

Els membres de l’equip de govern de l’ajuntament de Cabanes van visitar l’activitat d’extracció de torba dins del terme municipal existents tants dins com en el perímetre del Parc Natural de Cabanes-Torreblanca.

L’actual empresari que explota tant aquestes torberes com les del terme municipal de Torreblanca ha demanat sol·licitud per continuar la seua activitat en sól que està dins d’aquesta zona protegida però que és a hores d’ara titularitat municipal catalogada com d’ús comunal.

 La visita, a petició de l’empresari, va servir per vore de primera mà l’activitat existent i la transformació del terreny. L’extracció de torba era una activitat preexistent a la declaració com zona protegida d’aquest humedal, i s’ha permés continuar amb ella. Ara, l’empresari està a l’espera de que l’ajuntament responga a la seua petició d’actuar en sól municipal, i l’ajuntament encara  no ha pres cap decisió a l’espera de tots els informes necessari, i de contingut jurídic.

 Aquesta activitat sempre ha generat prou controvèrsia respecte als efectes que pot tindre en aquesta zona tant sensible. L’extracció de torba suposa comercialitzar el material dipositat en aquesta zona humida durant  milers d’anys, i crea llacunes artificials de cinc metres de fondària.

 Ara l’ajuntament amb els informes en la mà ha de valorar què fer amb aquesta petició.

 

Imatges: 
Torba
Torba
Site developed with Drupal