Formulari de cerca

Foto
Foto
Dimarts, Octubre 13, 2015 - 12:00
L'Ajuntament de Cabanes rebrà l'ingrés de 377.366,77 euros.
La Diputació aconseguix 1,7 milions d'euros de l'Estat per als municipis a què gestiona l'IBI pels que passa l'autopista.

La Diputació de Castelló ha aconseguit que l'Estat ingresse 1,7 milions d'euros als municipis a què gestiona la recaptació de l'IBI pels que transcorre l'autopista AP 7. Així, el Ministeri d'Economia i Hisenda acaba d'ingressar 377.366,77 euros a l'Ajuntament de Cabanes per les bonificacions fiscals de l'IBI concedides a l'empresa que gestiona l'autopista AP-7, Autopistes Aumar Sace. Estes bonificacions són les anualitats equivalents als tributs locals de l'IBI, dels quals l'Estat va eximir a l'empresa durant els anys 2003, 2004, 2005 i 2006.

 

Cal recordar que el Servici de Recaptació de la Diputació de Castelló va haver de sol·licitar la compensació, per delegació dels ajuntaments de la província de Castelló als que gestiona el cobrament de l'IBI (Benicarló, Cabanes, La Llosa, Peníscola, Santa Magadalena, Torreblanca, Vinaròs i Chilches), per mitjà d'un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid. Ja que en 2007, el govern del PSOE va denegar el reconeixement sol·licitat per esta compensació.

 

Este èxit del servici de recaptació de la Diputació de Castelló ha suposat uns ingressos de 1.764.369,71 euros a estos 8 ajuntaments de la província, suma de les bonificacions practicades en les quotes de l'IBI dels anys 2003 al 2006 i dels seus interessos legals.

 

El Diputat provincial del Servici de Recaptació, Salvador Aguilella, ha mostrat la seua satisfacció.  “Estem contents perquè reclamem en els tribunals més ingressos per als ajuntaments a què prestem este servici i ho hem aconseguit”. A més, Aguilella ha agraït la implicació i bon fer de tots els treballadors del Servici de recaptació provincial “sense ells, la seua preparació, la seua implicació i la seua dedicació a favor dels pobles estes notícies no serien possibles”.

 

Eficàcia i agilitat en l'administració

 

El compromís del president provincial, Javier Moliner, per agilitzar al màxim i modernitzar la Diputació al servici dels ciutadans i dels ajuntaments de la província es traduïx, en el cas del Servici de Recaptació, en la posada en marxa de l'Oficina Virtual de Recaptació (OVR) per a facilitar totes les gestions administratives.

 

Es tracta d'un important pas dins del projecte de modernització tributària del seu servici de Gestió, Inspecció i Recaptació que permet “tindre cada dia una administració més àgil i eficaç”.

 

Un dels objectius que perseguix la Diputació de Castelló és també reduir al màxim la circulació de paper entre ajuntaments i Diputació, rebent i remetent de forma electrònica tots els documents que actualment s'envien i es reben en format paper.

Site developed with Drupal