Formulari de cerca

Mortorum
Mortorum
Dijous, Octubre 8, 2015 - 15:00
L'Ajuntament de Cabanes aposta per revalorar el patrimoni arqueològic de Mortorum
En els últims mesos, s'han dut a terme labors de restauració del patrimoni i adequació de la zona per a futures visites.

 L'alcaldessa de Cabanes, Estrella Borrás, ha visitat recentment el jaciment arqueològic de Mortorum, acompanyada pel tècnic del Servici d'Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques (SIAP) de la Diputació Provincial de Castelló, Gustavo Aguilella.

 

La primera edil va comprovar in situ els treballs realitzats recentment en les excavacions amb l'objectiu de potenciar este actiu cultural del municipi. Les últimes actuacions i la senyalització d'este entorn són una de les apostes del consistori per a la promoció turística de Cabanes; per això, en els pressupostos de 2015 s'incloïa una partida exclusiva amb este fi. En els últims mesos, s'han dut a terme labors de restauració del patrimoni i adequació de la zona per a futures visites.

 

Cal destacar que estes accions formen part de la campanya anual de la Diputació, englobada dins del projecte d'investigació que està desenrotllant amb la col·laboració dels diferents ajuntaments. Una iniciativa que està lligada, a més, a dos projectes d'i+d+i del Ministeri de Ciència i Innovació.

 

Tal com va destacar la primera edil, "el Tossal de Mortorum és un tresor a Cabanes, que ens dóna importants dades sobre els seus primers pobladors i està vinculat a l'activitat minera i a l'inici del comerç fenici”. A més, va afegir que “en Mortorum s'han realitzat troballes de gran importància arqueològica, que constituïxen un verdader reclam que ens ha de posicionar turísticament. Des de l'ajuntament, tenim l'obligació de seguir potenciant-los i promocionant-los.”

Site developed with Drupal