Formulari de cerca

Reunió pel tema dels mosquits
Reunió pel tema dels mosquits
Divendres, Gener 22, 2016 - 12:30
L'Ajuntament de Cabanes aplaudix la coordinació de la Diputació en la lluita contra els mosquits.
Borrás: “només acabarem amb este problema aportant mesures conjuntes”

L'alcaldessa de Cabanes, Estrella Borrás, ha assistit a la reunió de coordinació amb els municipis afectats pels mosquits i la Generalitat Valenciana, promoguda per la Diputació Provincial. Este ha sigut el primer de les trobades, que es repetiran fins després de l'estiu, per a intentar posar fi a les molèsties que ocasionen estos insectes.

 

Després de la sessió, Borrás ha manifestat sentir-se “molt satisfeta pel treball que està realitzant la Diputació per trobar una solució a este tema que tant ens preocupa”. L'alcaldessa ha afirmat que “en el cas de Cabanes, durant mesos, hem realitzat un gran esforç per mantindre controlada esta plaga; però només acabarem amb este problema aportant mesures conjuntes” En este sentit, ha lloat la labor de la institució provincial que, des del principi, “ha liderat esta coordinació, ha atés les nostres demandes i s'està preocupant per ajudar-nos”.

 

En la reunió han estat present el diputat de Desenrotllament Sostenible, Mario García, el director general de Medi Ambient i Avaluació Ambiental de la Generalitat,  Antonio Marzo, la directora general de Salut Pública,  Ana García, i el reconegut entomòleg Ricardo Jiménez. A través del Servici Provincial per al Tractament de Mosquits, Jiménez prestarà assistència tècnica a cada un dels municipis per a determinar els futurs tractaments. En este sentit, la Diputació s'ha compromés amb un pressupost de 400.000 euros destinats a la lluita contra els mosquits.

 

Cal destacar que, en 2015, el consistori va invertir més de 20.000€ a Cabanes i la Ribera per a combatre la plaga. En el mes d'abril, van començar les polvoritzacions en Torre La Sal i, al maig, es van estendre a les zones pròximes als càmpings i residencials de la contornada. A principis d'estiu, l'ajuntament va veure necessari incrementar estes accions actuant dos vegades per setmana; una amb biocides per al control de mosquits adults i una altra amb larvicides en aquells llocs on existia aigua estancada.  

Site developed with Drupal