Formulari de cerca

Presentació llibre
Presentació llibre
Dimarts, Juliol 22, 2014 - 10:00
Juanma Velasco presenta a Cabanes la seua obra inspirada en un llenç de Caravaggio
Juanma Velasco, escriptor resident en Benicassim, va presentar a Cabanes la seua novel·la "A ti Mateo, es a ti" (2011) la primera de les tres novel·les produïdes en esta època, després de les que ha publicat 'La Muralla de nadie" (2012) i "Temblores para una República" (2013).

Juanma Velasco, escriptor resident en Benicassim, va presentar a Cabanes la seua novel·la "A tu Mateo, és a tu" (2011) la primera de les tres novel·les produïdes en esta època, després de les que ha publicat 'La Muralla de ningú" (2012) i "Tremolors per a un República" (2013).

"A ti Mateo, és a tí', és una novel·la contemporània de 336 ps, el protagonista passiu de la qual és La Vocació de Sant Mateu, un llenç de Caravaggio que reposa en l'església romana de Sant Lluís dels Francesos. Personatges que amb el transcurs de l'obra acaben esdevenint en persones que pretenen, de manera lícita o il·lícita, fer-se amb la possessió de l'obra. No és una novel·la classificable en cap gènere perquè té quelcom de cada un, d'acció i d'emoció, d'intriga i de sexe. Podríem inventar un gènere nou per a classificar a "Mateo" que seria el de l'acció emocionada, tal com apunte l'autor en la presentació.

Juanma Velasco va comptar a més com a anècdota que la novel·la li va ser entregada (junt amb una carta personal), en mà, al Papa, en Nit de Nadal, "gràcies a un d'eixos atzars inesperats a través d'un sacerdot madrileny que exercix en el Vaticà".

Com el Papa és argentí, l'autor va pensar que com la portada arreplega el quadro i el títol, l'obra li podria resultar suggeridor. "I certament li van estimular perquè el Papa em va respondre, de pròpia mà, el mateix dia de Nadal, fent-me arribar una postal extensa i entranyable via valisa diplomàtica, a través de la Nunciatura del Vaticà a Madrid. Conserve la carta com si fóra un incunable, per a mi ho és".

La presentació va tindre lloc en el Casal Jove de Cabanes i l'autor va estar acompanyat entre altres per l'alcaldessa Estrella Borrás.

Site developed with Drupal