Formulari de cerca

Mortorum
Mortorum
Dilluns, Novembre 3, 2014 - 16:30
El jaciment de Mortorum en els pressupostos 2015
L'alcaldessa Estrela Borrás anuncia que els pressupostos de 2015 inclouran una partida per a visitar i promocionar el jaciment de Mortorum

L'alcaldessa de Cabanes Estrella Borrás ha anunciat que els pròxims pressupostos municipals inclouran una partida per a visitar i promocionar el jaciment arqueològic de Mortorum, després de la visita que ha realitzat al jaciment acompanyada del tècnic de les excavacions Gustavo Aguilella. 

 

L'alcaldessa va comprovar in situ la marxa dels treballs que es duen a terme en el jaciment i va assegurar que entre les prioritats estarà en el pròxim exercici la promoció turística de les zones naturals i el patrimoni del terme municipal i el jaciment serà "prioritari". 

 

Els treballs s'emmarquen en la labor realitzada pel Servici d'Arqueologia de la Diputació de Castelló per a contribuir a millorar el coneixement històric dels primers pobladors de la província. 

 

L'alcaldessa ha qualificat de "molt interessant la visita al Tossal de Mortorum que ens dóna importants dades sobre els assentaments preibèrics i ibèrics en la zona, que s'inicia cap al segon mil·lenni i s'estén fins al segle VI a.C. 

 

A més de l'estructura d'una vivenda de la persona principal d'eixa societat ubicada en la cima la primer edil va destacar les restes trobades que confirmen la presència de les persones que treballaven per a ell en la zona del pla, dedicats principalment a explotar les dos mines existents ( una de plata/plom i una altra de ferro), també el comerç i bescanvi d'estos metalls amb els fenicis q arribaven a Torre de La Sal amb el seu vi.

 

És destacable a més un soterrament en forma de túmul únic en tota la Comunitat Valenciana datat d'aquell temps. 

 

"Mortorum ens revela que des de temps immemoriables les nostres  terres van ser molt aptes i beneficioses per a l'assentament humà", conclou l'edil.

Imatges: 
Mortorum
Mortorum
Site developed with Drupal