Formulari de cerca

La campana grossa
La campana grossa
Dimecres, Març 8, 2017 - 11:15
La Generalitat promet catalogar la campana grossa de Cabanes com a Bé d’Interès Cultural
Els veïns i veïnes podran vore-la de ben a prop i escoltar el seu toc aquest diumenge amb la pujada al campanar, la xerrada i el concert de campanes organitzat per la regidoria de Cultura

En l’informe remès a l’Ajuntament de Cabanes es considera la campana de Sant Joan Baptista “de valor particularment significatiu i rellevant”

La Campana de Sant Joan Baptista, més coneguda com la ‘campana grossa’ de Cabanes serà reconeguda com a Bé d’Interès Cultural per la Generalitat Valenciana. El Consell ha admès la demanda del ple de l’Ajuntament de Cabanes que va demanar el passat mes de desembre que aquesta campana, datada el 1677, s’incorporara al catàleg dels BIC de la Comunitat Valenciana. Segons indica el regidor de Cultura, Carles Mulet, “la campana de Sant Joan Baptista serà l’11é BIC que tindrà el poble, un fet que demostra el gran patrimoni i potencial de Cabanes”. Els veïns i veïnes podran vore de ben a prop la campana i escoltar el seu toc aquest diumenge amb la pujada al campanar a les 9.00h seguida d’una xerrada a càrrec de Francesc Llop i Bayo, president dels Campaners de la Catedral de València i d'un concert de campanes que es celebrarà a les 13:00h. Mulet ha volgut convidar a tot el món a apropar-se al campanar en una jornada única "ja que molta gent mai no ha tingut l'oportunitat de vore des de dins aquest emblema del municipi ni tampoc les vistes des de la seua part més alta a banda de les quatre campanes col·locades al seu lloc". La Campana de Sant Joan Baptista que serà declarada BIC és la més antiga del conjunt que es conserva al campanar de la parròquia de Sant Joan Baptista de Cabanes i l'única que es va salvar de ser fosa durant la Guerra Civil ja que era la campana del rellotge. Ara, el Consell, reconeix el seu valor “particularment significatiu” i anuncia en un escrit remès a l’Ajuntament de Cabanes que s’inclourà en el catàleg dels Béns d’Interès Cultural com a bé moble de caràcter individual. 

Site developed with Drupal