Formulari de cerca

Sant Pere 2015
Sant Pere 2015
Dimecres, Juliol 1, 2015 - 09:00
Festivitat de Sant Pere en la Ribera de Cabanes
Els seus veïns han rendit homenatge al Sant Patró dels pescadors amb la tradicional romeria

El dilluns 29 de juny, la Ribera de Cabanes va celebrar el dia principal de les seues festes. Els seus veïns van rendir homenatge al Sant Patró dels pescadors amb la tradicional romeria, un dels actes més emotius de les festes patronals que van començar dissabte passat.

 

La jornada va començar a les set del matí amb ‘la despertà'. El repartiment de les cintes commemoratives, a les nou i mitja del matí, era el preludi de l'eixida de Sant Pere de l'ermitori que, transportat per hòmens i dones abillats amb els trages típics, es va dirigir cap a la platja de Torre La Sal. Allí va realitzar el passeig amb barca acompanyat dels mariners.

 

L'alcaldessa de Cabanes, Estrella Borrás, no va voler perdre's la cita. Acompanyada per la resta de l'equip de govern i el diputat provincial, Iban Pauner, va recórrer tot el camí junt amb la comitiva. Borrás va agrair la implicació de tots els que fan possible que la tradició es repetisca cada any, i va afirmar que “és molt important que els veïns de la Ribera i de Cabanes continuen conservant els seus costums, perquè no obliden mai el ric patrimoni cultural que ens van llegar els nostres avantpassats”.

 

Després de la missa celebrada en la mateixa platja, els veïns de la Ribera de Cabanes van participar en la ‘torrà' popular de sardina. La sobretaula va transcórrer amb un extraordinari ambient festiu, que continuarà tota esta setmana.

Site developed with Drupal