Formulari de cerca

Muntatge cadafals maig 2016
Muntatge cadafals maig 2016
Dijous, Maig 5, 2016 - 10:15
Les festes en honor a la Mare de Déu del Bon Succés reprenen les exhibicions taurines este dijous

La localitat de Cabanes es troba immersa en les festes en honor a la seua patrona, que se celebren del 29 d'abril al 8 de maig en esta històrica població de la Plana Alta. Música, balls, espectacles infantils, menjars de germandat… són només alguns dels actes de què han pogut disfrutar els ‘cabanyuts' en estos primers dies.

 

Els actes taurins són part fonamental d'estes festes degut a la gran afició dels seus veïns. També cal destacar que, Cabanes compte en el seu terme municipal amb tres ramaderies de reconegut prestigi: German Vidal, Miguel Parejo i Bous la Ribera. Així doncs, les exhibicions van començar ja el dilluns i dimarts en el casc històric, amb la solta de vaquetes i una embolada en el tradicional ‘bou de vila'; però serà a partir del dijous quan es traslladaran a la Plaça els Hostals.

 

El dimecres 4 de maig,els ‘cabanyuts' s'afanyaven a muntar el cós de la plaça que acollirà les distintes exhibicions. La ramaderia bous la Ribera protagonitzarà la primera jornada en la plaça amb un tancament i solta de vaquetes. El divendres serà el moment de les caps de German Vidal, que donaran pas a la prova i embolada del bou feréstec ‘Chorona', de la ramaderia Conde Cabral, patrocinat per l'Ajuntament de Cabanes. De la mateixa manera, la penya ‘Els Gallos' patrocinarà una exhibició de vaquetes i un acte taurí nocturn amb embolada a yuguete d'un bou de Miguel Parejo.

 

Les entrades de vaquetes, els bous i un tancament infantil també estaran presents durant el cap de setmana. El programa complet de festes està disponible en www.cabanes.es. 

Site developed with Drupal