Formulari de cerca

Foto
Foto
Divendres, Novembre 6, 2015 - 08:30
Cruz Roja envia ajuda humanitària a Sèrbia des del centre logístic de Cabanes
El Centre Logístic de Creu Roja, amb 346 m², va obrir les seues portes a Cabanes en 2008 i des de llavors s'han efectuat 18 enviaments, més de 100 tones d'ajuda humanitària a 20 països distints.

El dimecres 4 de novembre, la Creu Roja va fer un enviament d'ajuda humanitària a Sèrbia, des del Centre Logístic d'Emergències Internacionals de Cabanes. En l'actualitat, hi ha quatre centres logístics de la Institució a Espanya, un d'ells en esta població de la Plana Alta.

 

Des de Cabanes, va iniciar el seu trajecte fins al centre Bogovadja, molt pròxim a Belgrad (uns 2.300 km. aproximadament de recorregut),  un camió carregat amb 992 kits d'higiene, per a atendre les necessitats unes 1000 famílies migrants, durant un mes.

 

A l'acte van assistir la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, el president autonòmic de Creu Roja, Javier Gimeno; així com membres d'esta institució a nivell local. En representació de l'ajuntament del municipi va estar la seua alcaldessa, Estrella Borrás, l'edil de benestar social, Antonio Ruíz, i membres dels grups polítics que conformen el consistori.

 

L'enviament compta amb el suport i el finançament de la Generalitat Valenciana i es compon de detergent per a llavar roba, paper higiènic, compreses, maquinetes d'afaitar, crema i raspalls de dents, xampú i pastilles de sabó. L'enviament de més de 6.000 kg, amb un valor que supera els 15.000 €, es transporta per via terrestre però esta no és la primera aportació, que des del Centre Logístic es destina a esta operació d'emergència de la crisi dels refugiats. En els últims mesos s'han destinat més de 20.000 € en un projecte d'atenció metge-social a la població refugiada, víctima de la crisi Síria, en el districte de Saida, a Beirut, la qual cosa es calcula beneficia a unes 1.140 famílies, i la compra i distribució d'impermeables per a protegir a la població refugiada, en trànsit per Sèrbia, davant de l'arribat del fred i les pluges. Així com l'enviament de dos delegats d'emergència de Creu Roja Espanyola, desplegats a Grècia.

 

La crisi humanitària de persones refugiades i migrants s'ha intensificat des del mes de juny a l'intentar aconseguir Europa a través dels Balcans. Segons ACNUR més de 643.000 persones han arribat a Europa en el que va d'any i almenys 3.100 han mort en el mar o estan desaparegudes. Davant d'esta situació, Creu Roja pretén oferir protecció i un tractament digne, prestant-los assistència humanitària, tant en els països d'origen, trànsit com a destí. Les societats de la Creu Roja i La Media Luna Roja s'han mobilitzat per a prestar una resposta conjunta davant de la crisi. Més de 25.000 voluntaris presten ajuda les persones migrants, en una situació extremadament canviant, que no s'assembla a cap altra emergència.

 

El Centre Logístic de Creu Roja, amb 346 m², va obrir les seues portes a Cabanes en 2008 i des de llavors s'han efectuat 18 enviaments, més de 100 tones d'ajuda humanitària a 20 països distints, la qual cosa ha beneficiat a més de 20.000 famílies. El Centre Logístic, igual que els de Majadahonda, Canàries i Catalunya, permet emmagatzemar un estocaje de material humanitari, disposat per a enviar davant de qualsevol emergència. En el Centre de Cabanes sol haver-hi: kits d'higiene i de cuina, mantes, tendals, mosquiteres i depòsits plegables per a transportar aigua.

Site developed with Drupal