Formulari de cerca

Sonia - Juan Antonio
Sonia - Juan Antonio
Dimarts, Setembre 15, 2015 - 14:00
Els corredors de muntanya de Cabanes traspassen fronteres
Sonia Escuriola i Juan Antonio Ribés van participar en diferents proves de l'Ultra-Trail del Montblanc, aconseguint magnífics resultats.

El passat 28 d'agost, va tindre lloc en Charmonix (França), junt amb l'enigmàtic Mont Blanc, dos de les carreres de muntanya més exigents i conegudes del panorama internacional. Els corredors de Cabanes, Sonia Escuriola i Juan Antonio Ribés, van participar en diferents proves de l'Ultra-Trail del Montblanc, aconseguint magnífics resultats i posant el nom del seu municipi en el més alt.

 

Sonia Escuriola va participar en la ‘Courmayeur Champex Chamonix-CCC'. Es tracta d'una carrera que compartix trams amb la senda internacional de la Gran Caminada de la Volta del Mont Blanc (GR TMB) i que part del municipi italià de Courmayeur. Les difícils condicions climàtiques, sobretot a la nit, i l'alt nivell de preparació requerit, l'han convertit en una de les més prestigioses del món.

 

Escuriola va aconseguir un extraordinari quint lloc femení, transitant els 101km, amb  6100m de desnivell positiu, en 15 hores 3 minuts i 59 segons. Esta marca se suma a l'excel·lent palmarés de la ‘runner' de Cabanes, que en 2015 s'ha proclamat campiona de la ‘Spain Ultra Cup'.

 

En paraules de la corredora, que ja es va atrevir en 2012 amb esta aventura, “en l'anterior ocasió vam tindre molt mal temps, plovent i nevant sense parar. Enguany volíem llevar-nos eixa espina i, la veritat, ha sigut molt gratificant. Disfrutem molt de la carrera, del recorregut que és increïble, preciós... A més ho vaig compartir junt amb la meua parella, que és el meu màxim suport, i va eixir una carrera perfecta”. La corredora ha afirmat que “una quinta posició en la CCC és culminar una temporada que ni en sons. El meu secret és disfrutar del dia a dia en este esport, no sols en les carreres, i a la vista estan els resultats”.

 

Per la seua banda, Juan Antonio Ribés Tomás va ser un dels 2300 participants en la circular al voltant dels Alps denominada ‘Ultra-Trail Du Montblanc- UTMB'; que transcorre per uns espectaculars paisatges, s'endinsa en les serralades de Suïssa i té la seua eixida i meta en Charmonix. Esta també és una de les proves estrela de quantes componen el campionat mundial ‘Ultra-Trail Word Tour Sèries'.

 

Ribés va aconseguir arribar a meta en 43 hores 2 minuts i 39 segons, deixant arrere els 168km, amb un desnivell positiu de 10.000m, que conformen el recorregut. Per a Ribés esta experiència “ha sigut increïble, no tinc suficients paraules per a descriure-la. És un circuit dur, però compensa tot el positiu que vius en ell”.

Site developed with Drupal