Formulari de cerca

Llega 800 despliegue 4G en la banda de 800 Mhz
Llega 800 despliegue 4G en la banda de 800 Mhz
Divendres, Març 3, 2017 - 10:30
Connexions mòbils més ràpides i millor cobertura arriben a Cabanes amb el nou 4G
Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Cabanes servicis 4G en la banda de 800MHz Descarrega't el tríptic per a més informació

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Cabanes servicis 4G en la banda de 800MHz. DESCARREGA'T EL TRÍPTIC

La nova tecnologia permetrà als veïns disfrutar de servicis de dades mòbils d'alta velocitat, millorarà la cobertura en l'interior d'edificis i ampliarà l'extensió geogràfica. Arriba800 és l'entitat encarregada de garantir la compatibilitat d'este servici 4G amb la TDT en la banda de 800MHz.

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, començaran a oferir a Cabanes a partir del 01 març del 2017 servicis sobre la xarxa 4G en la banda 800MHz, la qual cosa permetrà als veïns disfrutar de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura en l'interior dels edificis i major extensió geogràfica. Per a garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Arriba800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió. 

 

Amb l'arribada del nou 4G a Cabanes contínua el procés d'implantació que s'està realitzant de forma gradual per tota la geografia nacional des del passat mes de juliol i que culminarà al març del 2018, data prevista per al desplegament total de la tecnologia. Per a comprovar les localitats on ja estan actius estos servicis es pot consultar l'enllace següent: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/

 

El desplegament 4G s'emmarca en els establit en el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d'abril del 2015 en el que es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 d'UHF) que fins llavors s'empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com a Dividend Digital. A partir de llavors, les dites freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per a prestar els seus servicis de telefonia mòbil 4G.

 

Principals avantatges: més i millor cobertura

 

Amb la xarxa 4G s'ha obert la porta a innovadors servicis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades -fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició- o permetre traure el màxim partit a aplicacions online, com els videojocs. 

 

“Esta xarxa avançada de telefonia mòbil introduïx dos millores fonamentals. El primer avantatge consistix en el fet que resol molts problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura. El seu altre avantatge destacable és la gran penetració en zones interiors dels edificis” explica Daniel Espí, portaveu d'Arriba800. 

 

La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous servicis en l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com a aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la videollamada, entre altres.

 

A més, la major cobertura que aconseguix el 4G en la banda de 800MHz millorarà el servici en l'interior d'edificis i serà la banda que permeta estendre geogràficament el servici de forma eficient.

 

Per a garantir la compatibilitat 

 

Arriba800 és l'entitat gestora encarregada d'oferir els servicis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió del 4G en la banda 800 MHz i la recepció del servici de TDT.

 

Per a garantir esta compatibilitat, Arriba800 presta als ciutadans una sèrie de servicis gratuïts que inclouen, d'una banda, una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que residisquen en zones de major afectació rebran una comunicació en el seu domicili que els informarà que a partir d'eixe moment podran sol·licitar de forma gratuïta l'adaptació de l'antena del seu edifici per a evitar possibles incidències.

 

I, d'un altre, un procediment correctiu, després de l'encesa de les estacions, pel que arriba800 s'encarregarà d'atendre als usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions també sense cap cost.

 

Per a gestionar estos servicis, s'ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega800.es. 

 

 

Site developed with Drupal