Formulari de cerca

Conferència en el Calvari
Conferència en el Calvari
Dimarts, Abril 4, 2017 - 10:15
El Calvari de Cabanes rememora la seua història en una conferència màgica
Carles Mulet: "Comencem una nova etapa en la qual posarem en valor, a poc a poc, aquest emblemàtic edifici i el seu entorn"

El Calvari de Cabanes ha obert les seues portes per rememorar la seua història en una conferència màgica. L'historiador i tenor David Montolio, acompanyat de l'organista de la Concatedral de Castelló Augusto Belau, han interpretat peces emblemàtiques de música sacra com l'Ave Maria de Caccini o el Rèquiem de Mozart. 

L'ermita del Calvari de Cabanes està datada a la fi del segle XVI, possiblement de 1575, estant inicialment dedicada a la Mare de Déu del Roser. El lloc va ser l'escenari d'una sèrie d'afusellaments que van tenir lloc a la zona per part de les tropes napoleòniques dels mariscals Suchet i Ramfort, les quals, abans de retirar-se en 1811 van incendiar el temple, deixant-lo en runes. De l'incendi només es va salvar la imatge de la Mare de Déu, que va passar primer a l'església d'Albalat posteriorment a la parròquia. Per al regidor de Cultura i Patrimoni, Carles Mulet, "ací comença una nova etapa en la qual es posarà en valor, a poc a poc, aquest emblemàtic edifici i el seu entorn". Mig centenar de persones han assistit a la xarrada que ha servit també per explicar el conveni al qual han arribat la Parròquia de Sant Joan Baptista de Cabanes i l'Ajuntament pel qual els jardins del Calvari estaran oberts al públic perquè es puguen gaudir durant tot l'any.

Site developed with Drupal