Formulari de cerca

campanya contra els mosquits
campanya contra els mosquits
Dimarts, Abril 12, 2016 - 13:00
Cabanes ultima la seua estratègia contra els mosquits
L'equip de govern reunix amb distintes empreses biocides en els últims mesos. L'ajuntament també iniciarà una campanya de prevenció i col·laboració ciutadana.

L'Ajuntament de Cabanes treballa des de fa mesos en l'elaboració d'un pla específic per a la lluita contra els mosquits.

 

L'equip de govern reunix amb distintes empreses biocides, a les que se'ls ha requerit una proposta de projecte tècnic per al control de les poblacions d'este insecte en el terme municipal. Ara, s'està valorant la millor opció, que començarà a implementar-se en les pròximes setmanes. El passat any, el consistori ja va invertir més de 20.000€ a Cabanes i la Ribera per a combatre la plaga.

 

D'altra banda, l'ajuntament també iniciarà una campanya de prevenció i col·laboració ciutadana, amb el repartiment de fullets que informaran els veïns sobre quines precaucions poden dur a terme per a impedir la proliferació dels molestos dípters. Els fullets seran distribuïts en edificis públics, establiments, en l'edifici consistorial i en la tinència d'alcaldia de la Ribera. L'alcaldessa de Cabanes, Estrella Borrás, ha afirmat que “els ciutadans poden col·laborar prenent una sèrie de mesures bàsiques que poden disminuir considerablement el problema; per això, és molt necessària esta campanya de conscienciació”.

 

Borrás també valora positivament les ajudes de la institució provincial per a evitar la propagació d'este insecte. Cal destacar que, el consistori ha rebut esta setmana un informe tècnic elaborat pel Laboratori d'Entomologia i Control de Plagues de la Universitat de València, encarregat per la Diputació. En ell es diagnostiquen les zones més crítiques i els embornals que poden afavorir l'expansió de mosquits en el municipi i que es tindran en compte per a posar solució a este problema. 

Site developed with Drupal