Formulari de cerca

Foto
Foto
Dilluns, Agost 24, 2015 - 11:15
Cabanes seguix la seua "lluita" contra els mosquits
El consistori ja hi ha invertit prop de 7.000 euros a posar solució a este problema

L'ajuntament de Cabanes, que des del mes d'abril està duent a terme tractaments per a combatre la plaga de mosquits, ha intensificat els treballs de fumigació en la Ribera en els dos últims mesos, sobretot per l'aparició del mosquit tigre.

 

L'alcaldessa de municipi, Estrella Borrás, hi ha assenyalat que “som conscients de les molèsties que estan ocasionant estos insectes als nostres veïns i, per això, portem treballant intensament des de primavera. Està sent un any molt difícil i els tractaments no són sempre infal·libles, no vull ni pensar si no haguérem pres mesures”. Així doncs, el consistori ja hi ha invertit prop de 7.000 euros a posar solució a este problema.

 

En el mes d'abril, van començar les polvoritzacions en Torre La Sal i, al maig, es van estendre a les zones pròximes als càmpings i residencials de la contornada. A principis d'estiu, l'ajuntament va veure necessari incrementar estes accions i, des de llavors, es ve actuant dos vegades per setmana; una amb biocides per al control de mosquits adults i una altra amb larvicides en aquells llocs on hi ha aigua estancada.

 

En este sentit, Borrás hi ha assenyalat que “l'ajuntament ha realitzat un gran esforç per mantindre controlada esta plaga i està en contacte diari amb l'empresa concessionària, Oroagro, perquè ens explique els avanços sobre este tema” i ha afegit que “continuarem treballant a l'agost i setembre per a minimitzar, en la mesura que siga possible, l'aparició de mosquits i evitar els problemes que ocasionen”.  

 

Des d'Oroagro també s'ha informat que “s'està fent tot els possible per part de l'ajuntament, però també és necessària una conscienciació social per a evitar la proliferació d'estos dípters. Els ciutadans poden impedir el creixement de larves mantenint les seues piscines netes i evitant els estancament d'aigua en els tests, en les piles per al llavat de roba o en els abeuradors de mascotes”.

 

Així mateix, Borrás ha recordat que  “la Diputació de Castelló ha sigut l'única administració que ha atés les demandes dels municipis a què ens afecta esta plaga, s'ha preocupat per ajudar-nos amb subvencions i per aportar solucions conjuntes”.

Site developed with Drupal