Formulari de cerca

Cabanes
Cabanes
Dilluns, Octubre 10, 2016 - 14:45
Cabanes s'adhereix al Pacte Valencià per la mobilitat segura i sostenible

El ple ordinari de Cabanes va aprovar per unanimitat la moció presentada pels grups municipals que conformen el Govern de Progrés (Units pel Poble-Compromís i PSPV-PSOE), el text d’aquesta moció explica que el model de mobilitat urbana actual no assegura a la ciutadania un entorn que garantisca el seu dret a l'accessibilitat en unes condicions de mobilitat adequades, segures i amb el mínim impacte ambiental possible. Per a canviar-lo, a més, es

necessitarà el concurs de totes les administracions, especialment la implicació activa de l'administració autonòmica i local.

 

La problemàtica de la manca d’un transport de qualitat en l’area metropolitana de la Plana és patent per als veïns de Cabanes, amb una oferta mínima i insuficient per connectar-se amb qualsevol poble dels voltants o amb Castelló, i també amb la resta de nuclis de la Ribera de Cabanes, abocant a que el transport individual siga en la majoria dels casos la única opció possible.

 

El manifest del pacte impulsat per la Federació Valenciana de Municipis i Provincies (FVMP) explica com la mobilitat urbana segura i sostenible és un dret dels ciutadans a triar formes de desplaçar-se respectuoses amb la seua salut i la seua seguretat, adaptades als límits físics i ambientals de la ciutat, que fomenten l'ús dels modes de transport més eficients, que garantisquen l'accessibilitat de tots en temps i en costos raonables i que  permeten el creixement econòmic i el benestar de la població a llarg termini.

Entre el 16 i el 22 de setembre es celebrà  la Setmana Europea de la Mobilitat, circumstància que la Generalitat i l’FVMP van aprofitar  per a proposar una acció conjunta de renovació del nostre compromís per la mobilitat sostenible: «Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible». A la qual Cabanes es va adherir també.

Sens dubte, els objectius i compromisos del Pacte concorden tant amb la voluntat de les institucions com de la nostra societat civil. Tots pretenem que els ciutadans del País Valencià  recuperen els espais urbans i fer de les ciutats i pobles llocs accessibles per a tots.

Site developed with Drupal