Formulari de cerca

Presentació del llibre "La Ribera, una terra vora el mar"
Presentació del llibre "La Ribera, una terra vora el mar"
Dilluns, Agost 22, 2016 - 10:15
Cabanes recupera les festes d’Albalat en l’entorn de l’edifici religiós més antic del terme

L’església-fortalesa d’Albalat, edifici de gran valor històric artístic, construït al segle XIII i essent per tant l’immoble religiós i possiblement civil més antic dels que es manté en peu a l’extens terme municipal de Cabanes, es troba als peus de les ruïnes del Castell d’Albalat, i forma junt a les quatre torres vigies medievals ( dos d’elles a pocs metres),  part del sistema defensiu contra les invasions pirates que es van construït al llarg del litoral valencià.

Aquest indret únic, va ser escenari els dies 14 i 15 d’agost d’una simbòlica programació encetada enguany per part de l’ajuntament de Cabanes per reivindicar el valor sentimental i històric de les celebracions que abans es feien en aquest indret.  Si bé fins ara sols s’havia mantingut la missa del dia 15, en honor a la Mare Déu d’Agost, que anualment congregava a desenes d’assistents; aquest any també s’ha mantingut el dia 15 a les 11:00 del matí aquesta celebració religiosa, però ampliada a la vesprada a més programació.

 El diumenge 14 a partir de les 20:00 es va obrir l’església fortalesa, un edifici que per si sòl paga la pena visitar per tractar-se d’un element únic en el nostre territori. L'esglèsia-fortalesa d'Albalat es va quedar xicoteta per donar cabuda als centenar dels veïns de la Ribera, de Cabanes i de la comarca, que van acudir. Acte seguit, es va fer la presentació del llibre “ La Ribera, una terra vora el mar” de Josep-Vicenç Mestre, un espectacular treball de recopilació del noms, malnoms, toponímia local dels nuclis de la Ribera; les seues partides, masos, indrets, famílies... un repàs d’anècdotes contades pels seus propis protagonistes de la vida de postguerra, il·lustrat amb centenars de fotografies que l’autor ha anat recopilant.

 Amb la presentació del llibre es va projectar també l’audiovisual del  mateix autor, “ la gent de la Ribera de Cabanes”, seguidament es va oferir cremadet per a tots els assistents.

 La jornada va continuar amb un sopar de pa i porta i un concert del grup “llàgrimes de Ceba”, Llàgrimes de Ceba és un col·lectiu multi disciplinar format per tres músics/artesans/actors/animadors... és a dir: joglars. Tota la seua activitat gira al voltant de les músiques d'arrel medievals, amb una reinterpretació, en alguns casos prou lliure. 

Si vols aquest imprescindible llibre, posa't en contacte amb nosaltres i et direm com aconseguir-ho. Pots trobar-ho a l'ajuntament

Imatges: 
Missa a Albalat
Albalat
Site developed with Drupal