Formulari de cerca

Cabanes
Cabanes
Dimarts, Novembre 29, 2016 - 09:00
Cabanes presenta els pressupostos per al 2017 amb un augment dels serveis mantenint la despesa
La situació de l’ajuntament per la mala gestió del Partit Popular ha obligat a prendre mesures d’ajust per a no eliminar projectes d’inversió per als veïns

Davant la previsió d’ingressos, l’Equip de Govern treballa ja en la posada en marxa del projecte per als pressupostos participatius 

L’Ajuntament de Cabanes presenta els pressupostos per al 2017 amb un import total de 2.938.914 euros front als 3.238.377 euros del 2015. Uns pressupostos que, tot i la caiguda en els ingresos a causa de les sentències urbanístiques que anulen el PAI Marina d’Or Golf, han aconseguit augmentar els serveis mantenint la despesa. L’Equip de Govern s’ha esforçat en ajustar les partides pressupostàries a través de la negociació amb totes les empreses que treballen amb l’Ajuntament. Només augmenta la partida referida a les despeses en personal en l’import equivalent al segon termini de les pagues extraordinàries als funcionaris corresponents al 2012. 

Així doncs, els veïns de Cabanes voran incrementades les inversions en partides tant importants com la millora de camins que puja un 70% o els cursos i foment de l’ocupació amb un 90% de creixement. També els tractaments de plagues com els mosquits veuen incrementada la inversió en un 44% o el servei de socorrisme a Torre La Sal que guanya un 18% permetent així ampliar el servei. També s’ha posat en marxa l’escola vespertina a La Ribera i s’ha reservat una partida per a emprendre accions dirigides al sector agrícola. Es mantenen les despeses destinades a neteja de platges i jardineria, també les que comporten la promoció turística, cultural o esportiva. 

Les associacions municipals també tornaran a rebre enguany subvencions per part de l’Ajuntament. L’actual Equip de Govern ha aconseguit augmentar les ajudes corresponents a les entitats locals un 28%, unes ajudes que es concediran de manera objectiva, a través d’un sistema d’avaluació de despeses i ingressos. En paraules de l’Alcaldessa i regidora d’Hisenda, Virginia Martí, “s’ha tingut aquesta deferència perquè, en els pressupostos anterios, les associacions no van rebre subvenció a l’estar la partida exclosa a causa de la inacció del Partit Popular que va prorrogar els pressupostos del 2015”. D’igual manera es manté la despesa en benestar social destacant la posada en funcionament d’un nou servei d’atenció domiciliària. 

Cabanes aprova el pressupost per al 2017 amb la mirada fixada en la posada en funcionament dels pressupostos participatius que començaran a ser una realitat una vegada confirmades oficialment les partides procedents del Consell i la Diputació de Castelló. Dins de les previsions d’ingressos per al pròxim exercici, l’Ajuntament de Cabanes contempla 52.704 euros provinents del fons de cooperació que ha posat en marxa enguany la Generalitat Valenciana. També la Diputació de Castelló ha anunciat una modificació sustancial en l’ampliació dels serveis subvencionables en el que serà el nou fons de cooperació provincial per a Obres i Serveis (els antics POYS) el que permetrà al consistori disposar de més recursos per a inversions.

Site developed with Drupal