Formulari de cerca

Guió Processional
Guió Processional
Dilluns, Gener 25, 2016 - 08:30
Cabanes presenta el Guió Processional de Sant Joan Baptista restaurat per la Diputació
L'alcaldessa, Estrella Borrás, ha agraït a la institució provincial el “excel·lent treball realitzat que ha tornat, en tota la seua esplendor, este símbol tan important per a Cabanes”.

El diputat de Cultura, Vicent Sales, l'alcaldessa, Estrella Borrás, membres de la corporació municipal i el sacerdot, Albert Ventura, van rebre el Guió Processional de Sant Joan Baptista en l'Església Parroquial de Cabanes, peça restaurada per la Diputació de Castelló. Autoritats municipals i veïns han pogut comprovar la sublim recuperació d'esta peça del segle XIX. Es tracta d'un estendard de vellut granat, amb lluentons encunyats encastats amb fils de plata i la figura central del sant, titular de la parròquia, pintada a l'oli sobre llenç.

 

Una de les responsables del Servici de Conservació i Restauració de la Diputació de Castelló ha explicat la coordinació que s'ha dut a terme, entre els tallers de restauració de pintura i de tèxtil, per a intervindre en una obra que presentava un mal estat de conservació a causa de l'ús continuat.

 

L'alcaldessa ha agraït a la institució provincial el “excel·lent treball realitzat que ha tornat, en tota la seua esplendor, este símbol tan important per a Cabanes”. 

 

Després de finalitzar l'acte, la comitiva ha visitat el museu eclesiàstic de la població que reunix peces d'orfebreria i pintura amb gran valor històric, que suposa un dels principals atractius culturals de Cabanes i on, a partir d'ara, el Guió Processional ocuparà un lloc privilegiat perquè tots els ‘cabanyuts' puguen disfrutar d'ell. 

Imatges: 
Guió Processional
Guió Processional
Guió Processional
Site developed with Drupal