Formulari de cerca

Les campanes de Cabanes
Les campanes de Cabanes
Dijous, Febrer 2, 2017 - 11:15
Cabanes prepara una intensa agenda cultural per donar a conéixer el patrimoni cultural

L’Ajuntament de Cabanes, a travès de la regidoria de Cultura i Patrimoni, treballa en la programació d’una intensa agenda cultural amb l’objectiu de donar a conéixer el patrimoni municipal. Durant els mesos de febrer, març i abril, s’han programat tres activitats al voltant d’alguns dels indrets més característics de la població. La primera cita és el pròxim cap de setmana del 25 al 26 de febrer amb una xerrada d’aproximació a les trinxeres del terme de Cabanes a càrec de Josep Lluís Viciano - estudiós de les trinxeres del terme - i Vicent Grau, historiador. La conferència anirà seguida d’una excursió guiada a travès de les diferents trinxeres que es conserven a Cabanes.

Més tard, el dia 12 de març, es recuperarà l’activitat d’aproximació al campanar i les campanes de Cabanes prevista per al mes de desembre i que es va haver de suspendre per la pluja. A les 9 del matí hi haurà una pujada al campanar de Cabanes seguida de la conferència “El Campanar i les campanes de Cabanes” a càrrec de Francesc Llop, antropòleg i president dels campaners de la Catedral de València. A les 12:00h, en acabar la xerrada, hi haurà un concert de campanes.

El mes d’abril li toca el torn al calvari, una peça singular en el conjunt patrimonial-religiós de Cabanes a la qual la regidora de Cultura vol donar un nou impuls. L’historiador i cantant líric David Montolio, explicarà el fonament dels calvaris, què són, per què apareixen i per a què s’han fet servir al llarg dels segles i interpretarà una sèrie de cançons composades expressament per a sonar als calvaris. Les activitats al voltant dels monuments de Cabanes i el seu patrimoni, continuaran al llarg de l’any fent protagonistes tots i cadascún dels indrets que fan de Cabanes un poble ric en patrimoni i cultura. 

Imatges: 
Les campanes de Cabanes
Les trinxeres del terme de Cabanes
Qué es un calvari?
Site developed with Drupal