Formulari de cerca

Mortòrum
Mortòrum
Dimecres, Desembre 16, 2015 - 14:15
Cabanes oferirà el patrimoni arqueològic de Mortòrum al turisme estranger
La pàgina web municipal ja disposa d'informació sobre este actiu cultural, amb vista en tres dimensions i els tracks de la ruta fins al lloc.

L'Ajuntament continua revalorant el patrimoni del municipi i posicionant-ho dins de l'oferta turística de Cabanes i la Ribera.

 

Després dels treballs d'adequació i senyalització realitzats recentment en el jaciment arqueològic de Mortòrum, el consistori està apostant per potenciar-ho i donar-ho a conéixer també al turisme estranger. La pàgina web municipal ja disposa d'informació sobre este actiu cultural, amb vista en tres dimensions i els tracks de la ruta fins al lloc. No obstant això, s'ha encarregat un projecte per a la traducció dels textos divulgatius d'este site en anglés, francés, italià i alemany.

 

D'altra banda, també es va a editar 8.000 díptics en els diferents idiomes, així com una guia de visita al jaciment. Cabanes invertirà més de 3000€ en estes accions de promoció.

 

L'alcaldessa de la localitat, Estrella Borrás, ha volgut destacar l'esforç que s'està duent a terme des del govern local per diversificar el turisme i atraure un nombre més gran de visitants a Cabanes. En paraules de Borrás, “les importants troballes realitzades en Mortòrum són un verdader reclam turístic, que se suma a l'important patrimoni històric i natural amb el que comptem. Continuarem treballant per donar major impuls al turisme de Cabanes i la Ribera, que permeta créixer en nombre de visitants; per a això, és vital continuar incorporant atractius com Mortòrum, tan singulars i amb tanta importància històrica”.

 

El Tossal de Mortòrum

 

El jaciment arqueològic de Mortòrum és un xicotet poblat situat en la part alta d'un turó del mateix nom, i que representa diversos moments d'ocupació que es remunten a fa quasi 4000 anys i finalitzen a mitjan segle VI abans de Crist.

 

A més de les vivendes i carrers, compta amb les restes del sistema defensiu i un túmul funerari, especialment interessant per representar un tipus de soterrament típic d'altres zones peninsulars de tradició megalítica, però únic en la nostra província.

Site developed with Drupal