Formulari de cerca

Reunió plaga de conills
Reunió plaga de conills
Dilluns, Agost 22, 2016 - 12:30
Cabanes mostra la seua preocupació per la plaga de conills forans que assolen la comarca

La regidora d’Urbanisme, Agricultura i Medi Ambient, Dolores Torreblanca, i l’alcaldessa de Cabanes, Virginia Martí, van acudir a la reunió convocada a Vilanova d’Alcolea pel director territorial d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Antoni Garcia, per abordar la problemàtica que està causant la plaga de conill exogen.

 La introducció d’aquest conill que no patia les endèmiques malalties habituals del conill autòcton, va acabar descontrolant-se i esdevenint la plaga que avui en dia està afectant greument als conreus de la comarca. Segons ha explicat Dolores Torreblanca “ Són molts els veïns i veïnes que estan patint en els seus conreus els estralls d’una plaga incontrolable, que fa malbé tot tipus de plantacions. Des del nou equip de govern vam posar damunt la taula del Consell Agrari esta problemàtica i entenem que la solució ha de ser global i li pertoca a l’administració autonòmica, per això hem assistit a les trobades de coordinació, i anem a convocar per al proper Consell Agrari Municipal als caçadors del poble per actuar”.

 Tal i com es va exposar, de moment la única solució que està donant conselleria és atorgar permisos especials als caçadors per anar minvant esta població; i els propis caçadors van expressar la necessitat d’ampliar els terminis dels permisos.

 Un dels principals focus on s’han instal·lat les llodrigueres d’aquesta espècie invasiva ha estat justament en els terraplens de la CV10, i  l’actual normativa imposa un perímetre de distàncies mínimes a les quals els caçadors no poden apropar-se al vial, per tant, no es pot actuar en eixe focus. També un altre dels principals llocs on es crien aquests conills provinents del centre d’Espanya, són les instal·lacions de l’aeroport de Benlloch-Vilanova, on tampoc tenen permisos per actuar els caçadors.

Segons ha remarcat Torreblanca “ s’ha creat un grup de treball que s’encarregarà d’organitzar la millor manera d’actuar contra la plaga, coneixent els problemes existents. A eixa reunió hem acudit ajuntaments, organitzacions agràries, caçadors.., i tots, des del seu  punt de vista, vam coincidir en la necessitat de tindre ja una solució, ja que els danys són grandíssims, i remarquem que és  un plaga d’una espècia invasora no autòctona. Com ajuntament, dins de les nostres competències, hem començat també a implicar-nos” 

Site developed with Drupal