Formulari de cerca

Entrà de Maig 2016
Entrà de Maig 2016
Dilluns, Maig 2, 2016 - 10:15
Cabanes mostra la seua devoció per la ‘Barranquera'
El dissabte al matí, centenars de ‘cabanyuts' es van desplaçar a l'ermita de les Santes per a traslladar en processó a la Mare de Déu del Bon Succés, coneguda popularment com ‘la Barranquera'(...)

El  dissabte al matí, centenars de ‘cabanyuts' es van desplaçar a l'ermita de les Santes per a traslladar  en processó  a la Mare de Déu del Bon Succés, coneguda popularment com ‘la Barranquera', fins a Cabanes. Allí romandrà fins al pròxim 16 de maig. Es tracta d'una tradició molt arrelada i festiva que dóna començament a les festes majors.

 

A les huit del matí, els veïns del municipi van eixir en romeria cap a l'ermitori. Després de la missa d'acció de gràcies i l'esmorzar, el sonar de la dolçaina i el tabal anunciava la volta de la comitiva amb la Mare de Déu a coll dels quintos. Entorn de les dos de la vesprada, les campanes voltejaven per a anunciar la seua arribada a l'ermita del Calvari; on a la vesprada la ‘Mare de Déu' va ser vestida amb les seues millors gales per a celebrar la ‘Entrà de maig'.

 

Entrà de maig

 

Entorn de les nou de la nit se celebrarà la tradicional “Entrà de maig” on, amb fervor i devoció, els veïns de Cabanes van acompanyar la Mare de Déu fins entrada a l'Església Parroquial, entre ‘salves' i vítors.

 

A l'arribada a la Plaça del Bon Succés, la imatge va ser rebuda per les autoritats locals, encapçalades per l'alcaldessa Estrella Borrás. Una vegada en el temple va rebre la tradicional ofrena floral de tot el poble.

Imatges: 
Les Santes 2016
Les Santes 2016
Les Santes 2016
Entrà de Maig 2016
Site developed with Drupal