Formulari de cerca

Dolores Torreblanca: regidora d'Agricultura i Medi Ambient
Dolores Torreblanca: regidora d'Agricultura i Medi Ambient
Dimecres, Novembre 23, 2016 - 08:30
Cabanes impulsa la constitució del primer banc de terres de la localitat
Dolores Torreblanca: “És una qüestió d’ecologisme però també sentimental i estètica. A ningú ens agrada vore terrenys abandonats”

Cabanes ha encetat els tràmits per a la constitució del primer banc de terres de la localitat, una iniciativa amb la qual s’intenta pal·liar l’abandó de les parcel·les rústiques i al mateix temps, “busca donar solució a la creixent problemàtica agroambiental derivada de l’abandó dels camps, tals com la proliferació de plagues, rosegadors, erosió del sòl, degradació paisatgística, així com el risc d’incendis forestals". D’aquesta manera, es pretén contribuir al manteniment del paisatge agrari del terme municipal. 

 

La creació d’aquest banc de terres pretén incentivar els propietaris de parcel·les abandonades a la posada en conreu d'aquestes a través de terceres persones; la qual cosa, a mitjà i llarg termini, redundaria en una disminució dels problemes agroambientals anteriorment descrits. Els propietaris de terrenys abandonats podran facilitar les parcel·les en desús per a que altres persones que vulguen treballar-les ho puguen fer de manera gratuïta. 

 

Amb el banc de terres, l’ajuntament pretén facilitar el contacte entre els propietaris de parcel·les aptes per a l’explotació agrícola situades al terme municipal i persones interessades en el conreu d’aquestes. El consistori, a través de la regidoria d’Agricultura i Medi Ambient, actuarà com a intermediari creant un registre de propietaris disposats a cedir terrenys, un llistat que es facilitarà a les persones que s’interessen per recuperar-les. Per a la regidora d’Agricultura i Medi Ambient, Dolores Torreblanca “és una qüestió d’ecologisme però també sentimental i estètica. A ningú ens agrada vore com els terrenys que porten anys treballant els nostres avantpassats acaben abandonats”. El projecte complet es presentarà en el marc de la Fira de Sant Andreu el proper diumenge 27 de novembre a les 11:00h a la carpa de l’Ajuntament situada a l’Avinguda del Maestrat. 

Site developed with Drupal