Formulari de cerca

MORTÒRUM
MORTÒRUM
Dimarts, Agost 2, 2016 - 10:15
Cabanes destinarà 5.000 euros en recuperar el túmul funerari del Mortòrum dins del pla de potenciació d’aquest enclavament

L’alcaldessa de Cabanes i regidora de Turisme, Virgínia Martí, ha avançat que l’equip de govern va aprovar la retenció de 5.000 euros de la partida de turisme, per destinar-los a recuperació i posada en valor del túmul funerari de l’edat del bronze del Mortòrum, dins un ambiciós pla per fer del jaciment arqueològic que conté un important assentament des de l’edat del bronze fins la del ferro, com  un reclam turístic de primer ordre.

Les actuacions municipals en el Mortòrum, van començar gràcies als membres de  l’actual equip de govern, quan aleshores en l’oposició, en 2013 van aprovar una moció per declarar Bé d’Interès Cultural aquest indret i posar-lo en valor, des d’aleshores, s’ha anat fent poc a poc actuacions que complementen les fetes pel servei d’arqueologia de la Diputació Provincial. L’ajuntament, a més de cedir a la Diputació els permisos per fer les prospeccions arqueològiques va editar una sèrie de materials i començar els treballs de neteja dels accessos. Els materials en diversos idiomes està disponible a la web: http://www.cabanes.es/es/mortorum

Tant Virginia Martí, com el regidor de Patrimoni, Carles Mulet, van tindre el 22 de juny d’enguany una reunió amb l’arqueòleg de la Diputació, Gustau Aguilella, per analitzar la situació d’aquest indret i assessorar-se dels passos a seguir. En aquella reunió ja va quedar clar el compromís de l’actual equip de govern de continuar amb els permisos municipals per als treballs arqueològics de la Diputació, que tindran continuïtat en els pròxims mesos, i que l’ajuntament es comprometia a destinar enguany ja 5.000 euros per la recuperació del túmul funerari existent junt al poblat, per recuperar-lo.

Des de l’equip de govern s’ha indicat la intenció existent per recuperar i posar en valor el patrimoni històric del municipi, però amb un pla més seriós que en el passat no té sentit vendre ja com un producte acabat, una ruta que encara està a mig fer; els accessos s’han de millorar, les excavacions s’han de poder protegir i posar en valor, i assentar, per evitar l’erosió, i també incrementar la informació que s’ofereix al potencial visitant, ja que en l’actualitat escasseja. Volem tindre un bon producte, integral, que s’estudie no sols incloure el poblat en contínua excavació, sinó també la potencialitat de les mines existents en el tossal”.

Des de les regidories de Turisme i Patrimoni s’ha avançat la intenció d’organitzar unes jornades informatives i organitzar viatges guiats al tossal, per a que la gent del poble en primer terme, i tota la comarca, siguen els primers coneixedors i puguen valorar aquest indret per poder vendre’l com a reclam turístic de la comarca. Té un valor històric innegable, però també mediambiental i paisatgístic com esportiu, ja que la ruta a fer ofereix tot eixe ventall d’ofertes”

 

 

Site developed with Drupal