Formulari de cerca

Calvari
Calvari
Dijous, Març 30, 2017 - 14:15
Cabanes comptarà amb un gran parc públic de més de 7000 m2 gràcies al conveni de col·laboració signat entre l'Ajuntament i la Parròquia
Carles Mulet: “Es tracta de l’edifici religiós més antic del casc urbà datat en la Guerra de Lepanto”

Cabanes comptarà a partir del pròxim mes d’abril amb un gran parc públic de més de 7000 m2 gràcies al conveni que el consistori ha firmat amb la Parròquia de Sant Joan Baptista. Les condicions contemplen que l'església cedeix l'ús del tot el recinte arbrat situat junt al casc urbà per al gaudiment del veïnat. L’Ajuntament, a canvi, invertirà 2.500 euros més IVA en una primera actuació que consistirà en cofinançar la rampa de baixada des de l'ermita del calvari. Es tracta d’un accés principal molt emprat durant les pròximes festes en honor a la Mare de Déu del Bon Succés, que serveix també per baixar la imatge  religiosa que ve de l’ermita de Les Santes cap al poble i que es troba en molt mal estat de conservació. L’acord es va sotmetre a votació al ple on va prosperar sense el suport del Partit Popular. El regidor de Cultura i Patrimoni, Carles Mulet, ha volgut destacar el fet que  l'ermita del calvari “és el monument religiós més antic del nucli urbà, datada en la Guerra de Lepanto i cal conservar-la i posar-la en valor per als veïns i també per als visitants”.                         

Aquest cap de setmana els veïns podran informar-se de primera mà dels acords als quals han arribat l’Ajuntament i la Parròquia a més d’assistir a la conferència de David Montolio, el qual acompanyarà la mateixa amb cants litúrgics de calvari. Montolio és un reconegut tenor que ha actuat junt a artistes de la talla de Montserrat Caballé. Actes com aquest, assenyala Mulet, “serveixen per valorar la importància dels calvaris i el valor específic del de Cabanes”.

Site developed with Drupal