Formulari de cerca

Castell de Miravet
Castell de Miravet
Dimarts, Agost 1, 2017 - 08:45
Cabanes aprova en Ple la donació del Castell i el poblat de Miravet
Carles Mulet: “És el primer pas d’un ambiciós projecte en el qual tenim la sort de comptar amb el suport de Cultura i del parc natural on es troba el conjunt”

El ple de l’Ajuntament de Cabanes ha aprovat, tot i l’abstenció del Partit Popular, la donació definitiva del Castell de Miravet, un conjunt patrimonial i històric àrab que es troba enclavat en ple Desert de les Palmes. El castell i el seu poblat estaven en mans privades fins ara. Segons ha explicat el regidor de Cultura, Carles Mulet,  “duem un any de treball intens per poder fer realitat la donació, treball que sovint és invisible de portes a fora”. Una vegada feta efectiva la donació, el primer pas, “comença un ambiciós projecte en el qual tenim la sort de tindre la complicitat i entusiasme tant de la Conselleria de Cultura com de la direcció del parc natural on es troba enclavat el conjunt, el Desert de Les Palmes”. Estar dins d'un parc natural és un important inconvenient ja que dificulta la creació d’accessos tant per a les obres com per als visitants, però, “en estar acabat, serà també una important oportunitat per complementar el turisme del Parc”. 

Mulet ha volgut destacar que la materialització de la donació fa possible començar els tràmits per enllestir un projecte d'actuació amb un pla director. “Volem fer del conjunt de Miravet un referent de totes les comarques de Castelló, ja que no només estem parlant d'un tema sentimental per al poble de Cabanes, sinó d'un element potentíssim com recurs turístic de primer ordre”. “No només parlem d'un castell musulmà amb elements gòtics imponents, sinó d'un poblat andalusí grandíssim amb tot un conjunt de construccions hídriques com aljubs, cisternes, desaiguaments, muralles exteriors, fonaments d’habitatges o fins i tot una mesquita” - ha remarcat Mulet qui ha recordat que es tractarà d’un projecte d’actuació a llarg termini que calia començar quant abans. El Govern de Progrés a l’Ajuntament de Cabanes ha iniciat els passos amb convicció i fermesa per tal que el projecte siga una realitat en un periode de temps raonable.          

Site developed with Drupal