Formulari de cerca

Equip de Govern
Equip de Govern
Dilluns, Novembre 21, 2016 - 13:15
Cabanes actuarà junt a caçadors, agricultors i Conselleria en el control de la plaga de conills al municipi
S’ha el·laborat un protocol que permetrà als llauradors denunciar els danys en l’agricultura perquè els caçadors actuen en les zones afectades

L’Ajuntament de Cabanes treballa en la fòrmula per ajudar els agricultors a tallar la situació que viuen a causa de la plaga de conills al terme municipal. Per això, s’ha acordat actuar conjuntament amb ells, la societat de caçadors i la Conselleria de Medi Ambient. Per tal de dur a terme les tasques de control i reducció de la població de conills s’ha el·laborat un protocol que permetrà als llauradors denunciar els danys que aquestos rosegadors causen en les seues collites. 

 Cada afectat podrà reomplir un fullet on s’informarà de les dades cadastrals de la finca i els cultius afectats; aquest fullet es remetrà a l’ajuntament i des d’allí es remetrà tant als caçadors com a la Conselleria de Medi Ambient. Els caçadors podran actuar d’immediat realitzant accions de control de plagues acotades al lloc d’on provè la denuncia i també emplenaran un informe que detalle quants exemplars s’han abatut, quantes persones han participat i les possibles zones colindants que puguen suposar el focus de la plaga. En el cas dels conills, barrancs, pedregals, muntons de branques o terrenys abandonats. 

 Els fullets estaran disponibles tant al consistori com a les oficines de la Cooperativa Agrícola i la Unió de Llauradors. Tot perquè els agricultors troben facilitats a l’hora d’acabar amb aquest problema que, moltes vegades, es veu agreujat per la presència també de porcs senglars. En aquest sentit, la regidora d’Agricultura, Dolores Torreblanca, ha proposat la “posada en marxa d’un protocol semblant a nivell municipal perquè els llauradors puguen informar de la mateixa manera dels danys provocats per senglars”. En aquest cas el consistori actuarà d’intermediari entre agricultors i Conselleria per facilitar l’adopció de mesures excepcionals en el control d’exemplars. 

Site developed with Drupal