Formulari de cerca

Inauguració 508 edició Fira Sant Andreu
Inauguració 508 edició Fira Sant Andreu
Dilluns, Novembre 30, 2015 - 10:45
Cabanes ha acollit este cap de setmana la 508 edició de la Fira de Sant Andreu
Es tracta d'un esdeveniment que és tot un referent en el sector, ja que és una de les fires més antigues de la Comunitat Valenciana i que va ser declarada Festa d'Interés Turística Provincial.

Cabanes ha tornat este cap de setmana als seus orígens amb la 508 Fira de Sant Andreu. Una mostra fonamentalment agrícola i ramadera, amb més de 300 parcel·les, però que també acull a 160 expositors amb productes gastronòmics locals, granadura i artesania.

 

Es tracta d'un esdeveniment que és tot un referent en el sector, ja que és una de les fires més antigues de la Comunitat Valenciana i que va ser declarada Festa d'Interés Turística Provincial. Per això, este esdeveniment cada any reunix a milers de persones en el municipi.

 

A més, la tradicional fira s'ha completat amb un ampli programa d'actes culturals i d'oci per a totes les edats, en col·laboració amb diferents associacions i col·lectius locals que treballen perquè siga un èxit any rere any.

 

El divendres a les 19:00h, en el carrer la Fira, va tindre lloc la inauguració oficial d'esta edició a què van assistir D. Vicente Zamorano Benlloch de la Subdirecció General de Desenrotllament Rural, Qualitat Alimentària i Producció Ecològica, D. Antonio Luís García Sanz, director Territorial de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural i D. Pablo Roig, Diputat de Desenrotllament Local; acompanyats per l'alcaldessa de Cabanes, Estrella Borrás, i les autoritats municipals, el sergent de la Guàrdia Civil, junt amb alcaldes i regidors de la comarca, representants de diferents col·lectius locals i la Unió Musical Santa Cecilia de Cabanes. La comitiva va realitzar una visita per la fira, detenint-se en diferents llocs de productors locals, on van poder provar els productes autòctons, com l'oli de ‘Oleícola del Penyagolosa' o el vi de ‘Ildum Vinarius'. Es tracta de tresors gastronòmics, elaborats en la població, que compten amb el ‘saber fer' de l'ahir i estan posicionats com a productes gurmet, amb un valor afegit, per a atendre les necessitats del consumidor actual.

 

L'alcaldessa de Cabanes, Estrella Borrás, ha agraït l'esforç de l'organització i la col·laboració dels empresaris locals. En paraules de Borrás, “és emocionant veure com els nostres veïns es bolquen amb este esdeveniment. La Fira de Sant Andreu és, en primer lloc, un orgull. Una fira amb més de mig segle, que ens parla de les nostres arrels i dels nostres avantpassats. També és una bona oportunitat per a donar a conéixer el nostre patrimoni i promocionar el turisme”. Finalment, ha afegit que “l'agricultura i la ramaderia han tingut un paper fonamental en la història de Cabanes i la Ribera; ara, amb el ressorgir d'estos sectors, la fira constituïx tot un impuls i una bona manera de mostrar les innovacions del mercat”.

Site developed with Drupal