Formulari de cerca

Sonia Escuriola
Sonia Escuriola
Dimarts, Març 24, 2015 - 09:15
La cabanense Sonia Escuriola venç la Transgrancanaria 2015
Es tracta d'una competició referenciada en el panorama nacional i coneguda a nivell internacional

Els dies 6, 7 i 8 de març del 2015 es va celebrar en Gran Canària la Transgrancanaria 2015, una carrera de muntanya que forma part del circuit mundial d'Ultra Trail i de la Spain Ultra Cup.

Es tracta d'una competició referència en el panorama nacional i coneguda a nivell internacional, on els participants creuen a peu l'illa en cinc modalitats adaptades a les distintes categories.

La corredora de Cabanes, Sonia Escuriola, va ser la guanyadora en la TGC Advanced M30 amb un temps de 10:39:51. Escuriola va recórrer els durs i àrids 84,7 km i amb un desnivell positiu de 4.700 m., d'una prova en què es requerix una bona forma física i molta experiència en competicions de llarga distància.

A esta victòria es va sumar la de la seua parella, David Mundina, i natural de Sant Joan de Moró. Mundina va participar en la Marató M30 H de 45,4km i va arribar el primer a la meta en 03:42:42. Ambdós triomfs posicionen a l'esport provincial en el més alt.

Preguntem a Sonia sobre les seues experiències en Gran Canària i sobre la seua trajectòria esportiva:

En què es diferencia la Transgrancanaria d'altres?

Cada carrera és única. El millor de competir en diferents llocs és que pots disfrutar d'entorns naturals preciosos i molt diversos.

A Gran Canària ens van invitar a assistir des del nostre equip, Team Race Land, on compartim vivències amb grans professionals.

En què consistix la teua preparació?

Entrene sis dies a la setmana i combine hores en el gimnàs, en la bicicleta i corrent. De dilluns a divendres sòl recórrer entre 12 i 15 km. I, els caps de setmana, entre 30 i 40 km.

Suposem que el suport dels teus familiars és molt important durant la competició…

Molt. Sempre que els és possible m'acompanyen. Les seues paraules d'ànim m'ajuden a continuar i són necessàries per a poder aguantar tantes hores. Les mostres d'afecte en la meta em reconforten.

En els últims anys ha crescut considerablement l'interés per les carreres de muntanya i, cada vegada, són més les persones que ho practiquen. Quin consell els dónes a aquells que s'inicien en este esport?

Sobretot, els aconselle que tinguen constància en la preparació i paciència. Algunes persones creuen que en dos mesos poden passar de córrer 20 a 100 km., i no és així. S'ha de començar a poc a poc, sense forçar, només així s'eviten les lesions. Els resultats es veuen a llarg termini i és fonamental l'entrenament.

Quins seran els teus pròxims reptes?

L'11 d'abril estaré competint en la Copa d'Espanya, en la Ultratrail de Montseny, que tindrà lloc en Sant Esteve de Palautordera (Barcelona) i, més tard, a Astúries i Tenerife. Respecte a la Spain Ultra Trail, estaré en breu a Cerdanya i, per descomptat, no faltaré a la CSP de la nostra Penyagolosa Trails.

Imatges: 
Sonia Escuriola
Site developed with Drupal