Formulari de cerca

DANSES
DANSES
Dimarts, Maig 17, 2016 - 13:30
Balls i tradició per a retre homenatge la Patrona de Cabanes
No van faltar les danses pròpies de la localitat com el ‘Tari-tai-ta'.

El cap de setmana, el municipi de Cabanes va celebrar els actes que marquen la despedida de la Mare de Déu del Bon Succés abans del seu retorn a l'ermita de Les Santes.

 

Especialment emotiva va ser la mostra de folklore a càrrec del Grup de Danses, acompanyat per la música de Dolçal i Tabaina, Grup de dolçainers i tabaleters de Cabanes. Amb la seua actuació, no sols van rendir homenatge a la seua Patrona, sinó que també van donar a conéixer els assistents algunes de les danses provincials més notòries.

 

Desenes de persones, junt amb els representants de la Corporació municipal, es van donar cita en la Plaça els Hostals per a disfrutar dels balls tradicionals que esta associació s'encarrega de preservar, com a important llegat cultural de temps passats. 

 

L'acte va començar amb la representació del grup infantil que va interpretar ‘Palmaetes'; seguit del ‘grup major', encarregat de mostrar al públic balls com la ‘Jota d'Alfarp', El ‘Ball Perdut', el ‘Ball Pla de Sant Mateu', ‘Figueroles', el ‘Bolero de Castelló' o el ‘Bolero vell' van ser altres dels balls exhibits i, per descomptat, tampoc van faltar les danses pròpies de la localitat com el ‘Tari-tai-ta'. 

Site developed with Drupal