Formulari de cerca

Una exposició de joies antigues serà un dels principals atractius de les Jornades Culturals del Plà de l'Arc

El programa inclou a més una mostra fotogràfica de Carmen Sidro Muñoz de la dècada dels 60 sobre els pobles que participen en les jornades
Una exposició de joies antigues, que han cedit al voltant de 20 famílies de Cabanes, serà un dels principals atractius de les pròximes Jornades Culturals del Plà de l'Arc, que se celebraran en el municipi del 26 al 28 d'octubre. Les inscripcions es podran formalitzar fins al dia 23 d'octubre.
La mostra inclou peces catalogades del segle XVIII i XIX principalment i inclourà a més alguna de les joies del segle XVIII de l'aixovar de la Mare de Dèu de les Santes, patrona de Cabanes. La catalogació de les mateixes ha anat a càrrec de Xavier Allepuz Marzà, de la veïna població de Vilafamés.
Els organitzadors de les Jornades Culturals, que aconseguixen enguany la seua XVII edició, han presentat el cartell de 2012, que fa un homenatge al patrimoni de Cabanes amb fotografies de l'Arc Romà, el palau de l'Ajuntament i llocs emblemàtics com la font de l'ermitori de les Santes. L'última vegada que el municipi va acollir estes jornades va ser l'any 2001, quan va tindre lloc la VI edició.
Les jornades pretenen donar a conéixer el valor de la cultura, tradicions, història i el patrimoni dels municipis que integren el Pla de l'Arc. Amb este fi s'han programat una sèrie de ponències, catàlegs, vídeos i activitats per a donar a conéixer el patrimoni econòmic, social i cultural de l'entorn. Una d'elles serà l'exposició de fotografia dels anys 60 de l'arxiu particular de Carmen Sidro Muñoz, fotògrafa de Cabanes que entre els anys 50 i 70 va realitzar nombroses fotografies dels pobles que participen en les jornades culturals.
Des de fa algunes setmanes, la carpa de les Escoles Velles de Cabanes acull a les deu de la nit, tots els divendres, classes per a aprendre el ball de plaça de Cabanes, el tradicional "tari tai ta", un ball que forma part del patrimoni local i que per tant tindrà un protagonisme especial en les Jornades Culturals del pròxim mes d'octubre.

Imatges: 
cartel-jornades.JPG
CARTELL_JORNADES.JPG
Site developed with Drupal