Formulari de cerca

Dijous, Abril 4, 2013 - 17:30
Un llibre de María Roca recupera biografies dels veïns de Cabanes
La presentació del llibre "Crònicas de Cabanes en carne y alma", de la veïna de Cabanes María Roca, va posar el punt i final a la 505 edició de la Fira de Sant Andreu,editada pel Servici de Publicacions de la Diputació Provincial de Castelló i amb el que l'autora, tal com afirma el president de la Diputació Provincial Javier Moliner “rendix homenatge al seu poble i a les seues gents”.

<p>La presentació del llibre "Crònicas de Cabanes en carne y alma", de la veïna de Cabanes María Roca, va posar el punt i final a la 505 edició de la Fira de Sant Andreu,<!--break--> editada pel Servici de Publicacions de la Diputació Provincial de Castelló i amb el que l'autora, tal com afirma el president de la Diputació Provincial Javier Moliner “rendix homenatge al seu poble i a les seues gents”.

En la publicació, que es va presentar el diumenge en un acte en què l'autora va estar acompanyada per l'alcaldessa Estrella Borrás i el diputat provincial José Pons, María Roca aborda les vides de les gents de Cabanes amb textos biogràfics continuant la labor que en 1973 va realitzar el cronista oficial Guillermo Andreu Valls, davall el títol ‘Fills Il·lustres i persones notables de la Vila de Cabanes'. “L'esforç comú d'un mestre i una deixebla ha donat el millor fruit”, assegura el pròleg del llibre, escrit pel president de la Diputació, per a qui “és un orgull cooperar en la realització de qualsevol obra col·lectiva que vaja en benefici de la nostra cultura i la nostra gent”.

En la presentació del llibre, tant l'alcaldessa com el diputat José Pons van tindre paraules de record per al que fóra cronista de Cabanes i de felicitació per a l'autora, que ha continuat el treball. Va actuar com a presentador de l'acte Fernando Roca Moreno.

La part de la publicació realitzada per María Roca exalça la figura de què fora cronista oficial de Cabanes i detalla les dades biogràfiques dels veïns recopilats per Guillermo Andreu, a qui se sumen a més els que ha reunit l'autora, entre ells els alcaldes, introduint a més detalls d'arbres genealògics que poden ajudar a entendre circumstàncies i esdeveniments locals. Esta última part inclou a més un àlbum fotogràfic de records de la Vila de Cabanes. 
</p>

Site developed with Drupal