Formulari de cerca

Dimecres, Agost 28, 2013 - 12:00
Un emprenedor de Cabanes obri el seu propi celler de vins
La família Bellmunt-Bellmunt-Oliver obri el seu propi celler de vins amb deu hectàrees de varietats blanques i tintes

Cabanes compte ja amb un celler propi de vins que a partir del mes d'octubre 2013 començarà a comercialitzar negres i blancs del 2012 gràcies a l'esforç i dedicació de Víctor Bellmunt i la seua família, un emprenedor local que ha inaugurat recentment la instal·lació davall el nom d'Ildum Vinarius, que traduït significa Celler o Vinícola d' Ildum.

La família Bellmunt i Oliver, va iniciar el seu projecte l'any 2009, amb noves plantacions de vinya a Cabanes, encara que ja en eixa data comptaven amb vinyes en explotació en Els Useres, La Barona i Vilafamés. En l'actualitat comptee ja amb aproximadament deu hectàrees en explotació, majoritàriament a Cabanes i La Barona, encara que es mantenen algunes a Vilafamés i Els Useres, amb varietats blanques de chardonay, Macabeu i Moscatell, i tintes de Tempranillo, Pinot Noir, Cabernet, Syrah, Merlot, Garnatxa i Embolicàire, esta última autòctona.

A partir del mes d'octubre el celler Ildum Vinarius comercialitzarà vi negre de Cabernet i Merlot jove del 2012 i blanc Macabeu, del mateix any. El repte, segons l'emprenedor, per al 2014 és comercialitzar vins espumosos amb el mètode Tradicional Champenoise, Brut, Brut Nature, tant blancs com rosats, i altres caldos negres, blancs i rosats de l'afija de 2013.

A l'octubre el celler es podrà visitar entre setmana en horari de vesprada, els dissabtes al matí i vesprada, i els diumenges al matí, a fi de reforçar l'oferta turística de Cabanes. Ildum Vinarius compta amb una sala de tastos, botiga, zona d'elaboració i zona de criança d'espumosos i bótes.

 

Imatges: 
Site developed with Drupal