Formulari de cerca

Dijous, Abril 4, 2013 - 15:45
Un cercavila infantil explicarà als xiquets de Cabanes la història i tradició de la Fira de Sant Andreu
Un cercavila infantil explicarà als xiquets de Cabanes i el públic infantil l'origen i tradició de la Fira de Sant Andreu, una de les més antigues de la Comunitat Valenciana i la segona amb més història de la província de Castelló.

<p>Un cercavila infantil explicarà als xiquets de Cabanes i el públic infantil l'origen i tradició de la Fira de Sant Andreu, una de les més antigues de la Comunitat Valenciana i la segona amb més història de la província de Castelló.

La de Sant Andreu ha sigut declarada enguany per primera vegada Festa d'Interés Turístic Provincial, i amb este motiu des de l'Ajuntament s'ha volgut explicar als escolars de la província “l'origen d'una fira que enguany celebra la seua 505 edició i que representa un dels principals valors de la història de Cabanes”, tal com explica la regidora de Turisme, Lucia García.

El grup de teatre 'La Xalera' seran els encarregats de posar en escena l'obra ‘Descobrint l'orige de La Fira', un cercavila que eixirà de la plaça els Hostals i que recorrerà el recinte firal. Hi haurà dos actuacions, una el dissabte de 16 a 17 hores i una altra el diumenge, de 12 a 13 hores.

El regidor de Festes, Cèsar Bellés, ha destacat que per primera vegada “s'inclou en el programa un acte educatiu per als més menuts, que se suma a la programació infantil que tradicionalment hi ha en la Fira per als xiquets” i que amb el cercavila “volem que els xiquets de totes les edats comencen a descobrir la fira de Cabanes, l'origen, la tradició i els valors que representa, ja que tots nosaltres, des que érem xiquets, hem crescut amb la història de la Fira de Sant Andreu”. Al seu torn ha assenyalat la importància de “inculcar els valors i la història local als més xicotets, d'una forma amena i lúdica”.

D'altra banda, el diumenge dia 2 de gener està prevista la presentació del llibre "Crònicas de Cabanes en carne y alma” de María Roca, que tindrà lloc a les cinc de la vesprada en el Saló de Cristall de les Escoles Velles. L'autora estarà acompanyada per la Unió Musical Santa Cecília de Cabanes.
</p>

Site developed with Drupal