Formulari de cerca

Dijous, Abril 4, 2013 - 18:00
Tècnics de Conselleria i l'alcaldessa de Cabanes visiten el Castell de Miravet
Els tècnics del servici d'Arqueologia i Arquitectura de la Conselleria de Cultura, encapçalaments pel director territorial Francisco Medina, van visitar recentment el Castillo de Miravet de Cabanes per a avaluar les possibles actuacions que es poden dur a terme

<p>Els tècnics del servici d'Arqueologia i Arquitectura de la Conselleria de Cultura, encapçalaments pel director territorial Francisco Medina, van visitar recentment el Castillo de Miravet de Cabanes per a avaluar les possibles actuacions que es poden dur a terme amb l'objectiu de conservar la fortalesa.L'alcaldessa de Cabanes, Estrella Borrás, va acompanyar el director territorial i als tècnics en una visita que s'emmarca en la sol·licitud que l'Ajuntament de Cabanes va realitzar a principis de 2012 a la Conselleria per a demanar la restauració del castell argumentant el valor històric i paisatgístic.

Esta és la segona visita que els tècnics realitzen al Castell de Miravet enguany. En esta ocasió, i amb l'informe elaborat sobre l'estat actual del castell, es van abordar solucions per al problema d'accessibilitat que presenta la zona a fi de determinar actuacions futures.

El Castell de Miravet, declarat BIC i de propietat privada, és segons el parer de Medina “una fortalesa equiparable al castell d'Alcalà de Xivert”. A l'abril els tècnics ja van valorar la possible existència d'una mesquita, a l'haver localitzat un arc de ferradura en un dels murs. L'informe de Conselleria evidència la rellevància i valor històric de la fortalesa, per la qual cosa en esta segona visita s'ha posat de manifest l'interés de la Conselleria per dur a terme una primera actuació que perseguix frenar el deteriorament del Castell que s'ha produït en els últims anys.

L'alcaldessa de Cabanes va agrair al director territorial de Cultura l'interés que s'ha pres “per ajudar-nos a conservar un dels nostres principals senyals d'identitat del nostre poble”. En la visita, Borrás va ser informada de totes i cada una de les característiques del Castell de Miravet així com de les primers passos que s'haurien de donar per a conservar-ho.

L'Ajuntament de Cabanes va obrir fa mesos un expedient sobre l'estat de ruïna del castell i el perill de l'accés al mateix i va remetre a Conselleria l'informe elaborat pel tècnic municipal per a donar compte de la situació en què es troba la fortalesa. Paral·lelament, va sol·licitar al propietari que de manera provisional prenguera mesures per a evitar un possible accident de persones que volgueren accedir a la zona.

La visita que ara han realitzat a la fortalesa evidència segons el parer de l'alcaldessa “l'interés que té la Conselleria de Cultura per mantindre el ric patrimoni de la província de Castelló, que forma part de la nostra història i la nostra tradició com a poble, com és en el nostre cas, inclús en uns moments de dificultats econòmiques com l'actual”
</p>

Site developed with Drupal