Formulari de cerca

Serenata a la Patrona
Serenata a la Patrona
Dilluns, Maig 19, 2014 - 14:00
Serenata a la Patrona de Cabanes
Més de 300 persones rendixen homenatge a la patrona de Cabanes amb la serenata que commemora el 375 aniversari de la romeria a les Santes

Més de tres-centes persones es van reunir en la nit del dissabte 17 de maig en la plaça de l'Església de Cabanes per a rendir un homenatge a la patrona del municipi, la Mare de Déu del Bon Succés, en el 375 aniversari de la primera romeria documentada als Santes.

La patrona de Cabanes, que durant el mes de maig es troba en l'església parroquial de la població per a acompanyar tots els veïns i veïnes, és durant estos dies absoluta protagonista, després de la celebració de les festes de maig a principis de mes, quan la Mare de Déu va deixar per uns dies el seu ermitori dels Santes per a acompanyar la població, com cada any.

En esta ocasió, i per primera vegada, es va realitzar una serenata nocturna a la Mare de Déu en què van ser molts els veïns que li van rendir homenatge, amb música, danses, poemes i cançons, des dels mes majors fins als més menuts, com els alumnes del col·legi públic la Mare de Déu del Bon Succés de Cabanes, la banda de música, el Grup de Danses de Cabanes i veïns tant residents a Cabanes com d'altres parts del món, que van voler acompanyar la seua patrona en els actes organitzats per l'Església Parroquial, amb Mossén Albert al front.

A més del 375 aniversari de la Romeria als Santes (1639), Cabanes commemora estos dies els 250 anys de la finalització de la fase de construcció de les naus del temple parroquial (1764) i els 75 anys de la confecció de la talla de la nova imatge de la Mare de Déu, en 1939.

L'emoció i veneració de tot un poble cap a la seua patrona va ser la nota dominant en una serenata que va començar a les deu de la nit i es va prolongar fins passades les onze. La plaça de l'Església de Cabanes es va quedar xicoteta per a albergar totes les persones que no van voler perdre's un dels actes més emotius que ha viscut Cabanes en els últims anys.

Imatges: 
Serenata 1
Serenata 2
Serenata 3
Serenata 4
Site developed with Drupal