Formulari de cerca

Sant Pere 2013
Sant Pere 2013
Dimarts, Juliol 9, 2013 - 10:45
La Ribera de Cabanes rendix homenatge a Sant Pere amb la tradicional romeria i el passeig amb barca
La Ribera de Cabanes va celebrar este dissabte 29 de juny el dia gran del seu patró, Sant Pere, amb la tradicional romeria des de l'Església fins a la platja de Torre la Sal i el passeig amb barca del sant acompanyat pels mariners del nucli costaner, que van voler així rendir-li el tradicional homenatge anual.

La Ribera de Cabanes va celebrar este dissabte 29 de juny el dia gran del seu patró, Sant Pere, amb la tradicional romeria des de l'Església fins a la platja de Torre la Sal i el passeig amb barca del sant acompanyat pels mariners del nucli costaner, que van voler així rendir-li el tradicional homenatge anual. Els mariners van estar acompanyats pels membres del Patronat organitzador, l'alcaldessa de Cabanes, Estrella Borrás i el tinent alcalde de La Ribera, Cèsar Sierra, que no van voler perdre's el dia gran de les festes de La Ribera.
A les set del matí la despertà va anunciar la jornada festiva a càrrec de la Confraria de Santa Maria Magdalena. Després del repartiment de cintes en l'església, va començar la romeria i el passeig amb barca, seguit de la missa en honor al patró. A les onze del matí els veïns i veïnes van disfrutar de la torrà de sardines en la Platja de Torre la Sal.
El tinent alcalde de La Ribera de Cabanes, Cèsar Sierra, ha agraït al Patronat organitzador el gran esforç que han realitzat enguany perquè les festes siguen un punt de trobada i va animar als veïns de poblacions pròximes a viure en La Ribera uns dies de tradició i retrobament amb els orígens mariners del poblat marítim.
L'Ajuntament de Cabanes ha col·laborat amb el Patronat organitzador amb una aportació de 40.000 euros en 2013, la mateixa quantitat de l'any passat ja que a pesar dels retalls impostos en el pressupost la subvenció concedida per als festejos mariners ha sigut idèntica. L'Ajuntament corre a més amb els gastos sanitaris, segurs i els derivats de l'encarregat taurí.
Les festes de La Ribera de Cabanes es prolongaran fins al pròxim cap de setmana. Els actes taurins, infantils, balls i menjars i sopars de germandat integren un programa d'actes que s'ha realitzat pensant en tots els públics. 
 

Site developed with Drupal