Formulari de cerca

El patrimoni i la gastronomia de l'ametla atrauen a Cabanes a un altre centenar de turistes estrangers

El patrimoni i la gastronomia de l'ametla atrauen a Cabanes a un altre centenar de turistes estrangers.
La visita al nucli antic i el Museu Eclesiàstic i el concurs de rebosteria conformen el programa de hui dissabte / Els restaurants oferixen menús d'ametla per a menjar i sopar

Les I Jornades Gastronomíques de l'Ametla, que se celebra a Cabanes per tercer cap de setmana consecutiu, va atraure el divendres a un altre centenar de turistes estrangers, que van combinar la gastronomia amb visites guiades per a conéixer la història i el patrimoni de Cabanes. Des que van començar les jornades, han visitat Cabanes més de 200 estrangers, segons les dades de l'Oficina de Turisme.

Els estrangers, alemanys i francesos, van degustar a més la rebosteria tradicional d'ametla, elaborats pel Forn Forn de Pepa, un dels establiments que col·labora en la jornades i una selecció dels torrons de la fàbrica Sant Lluís de Cabanes, que també participa amb la seua coneguda Ruta del Torró, on a més van poder veure de primera mà el procés de fabricació del dolç amb ametla marcona de primera qualitat. Cabanes i La Ribera donen a conéixer d'esta manera la seua tradició en el cultiu de l'ametla, la seua gastronomia i història i el seu paisatge amb els ametlers en flor, que han començat a florir després que les temperatures s'hagen recuperat este últim cap de setmana.

Els huit bars i restaurants que col·laboren en les Jornades (Branto, Mes de Gaidó, l'Hostal, Bar Toni, Casa Carmen, Casa Tere, Casa Artemi i Racó de Navarrete) oferixen des del divendres i fins al diumenge al migdia menús especials elaborats amb ametla a fi de donar a conéixer als visitant la gastronomia i rebosteria autòctona.

A més de l'oferta gastronòmica, el programa previst per a este dissabte inclou a més visites guiades pel centre històric de Cabanes, d'11 a 12 del matí, i la visita al Museu Eclesiàstic de l'Església Parroquial, recentment remodelat que alberga entre altres el tern més antic que es conserva a la Comunitat Valenciana o l'aixovar complet de la Mare de Déu del Bon Succés, la patrona de la Comunitat amb una de les col·leccions més extenses de vestuari, alguns d'ells del segle XVIII. El Museu Eclesiàstic romandrà obert de 12 a 13 hores. A la vesprada, està prevista la celebració d'un concurs de rebosteria tradicional amb ametla. Tots els interessats a participar poden portar les seues creacions a la carpa de la Casa de la Cultura, on es triarà un guanyador, que obtindrà com a premi un val de 50 euros per a canviar en qualsevol dels huit restaurants que col·laboren en les jornades.

Site developed with Drupal