Formulari de cerca

El Museu de Belles Arts de Castelló acull fins a finals de març la talla Santa Maria de Cabanes

14-02-2012. La peça forma part dels fons del Museu Eclesiàstic de l'Església Parroquial de Cabanes.
El director executiu de Castelló Cultural, Vicente Farnós, ha presentat este matí la peça del trimestre del Museu de Belles Arts de Castelló.

En esta ocasió es tracta de la talla de Santa Maria de Cabanes, que s'exposarà fins a finals de març en el Museu de Belles Arts. Aquest treball s'ha realitzat tenint en compte l'original.

Farnós ha estat acompanyat del Capellà de la localitat de Cabanes, Albert Ventura, de l'escultor de l'obra Antoni Bartoll, del director territorial de Cultura, Fran Medina, de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Cabanes, Estrellla Borrás, de la regidora de Turisme Lucia García, així com del Tècnic de Cultural de Béns i Immobles, Josep Lluis Gil.

Farnós ha afirmat que esta peça reflexa l'esforç d'un poble per recuperar part de la seua història, les seues arrels. “S'ha realitzat un magnífic treball de recuperació per mitjà de tècniques actuals”, ha manifestat Farnós.

Farnós ha animat a tots els castellonencs a visitar esta peça en el Museu de Belles Arts, on estarà exposada fins a finals de març. Transcorregut este temps la imatge es traslladarà a l'Església Parroquial de Cabanes.

Ventura ha relatat que va ser quan realitzaven una remodelació en la parròquia quan van tindre la idea de crear la imatge de la Mare de Déu, ja que no tenien cap. D'esta manera van recuperar la foto en què apareixia la imatge de la Mare de Déu que tenia l'Església l'any 19 i es va decidir realitzar una nova a semblança d'esta. “El resultat és una imatge preciosa, a la que hem denominat la Mare de Déu de Cabanes”, ha assegurat Ventura.

Bartoll ha explicat que la imatge s'ha realitzat respectant al màxim la imatge de la fotografia, inspirant-se en talles gòtiques, utilitzant policromies com les antigues i respetant les tècniques i materials de l'obra inicial. S'ha realitzat en fusta de ciprer i les seues mesures són 86 x 35 x 27 centímetres.

Imatges: 
STA-MARIA-PEQ.JPG
STA-MARIA-BIS.JPG
Site developed with Drupal