Formulari de cerca

Moliner proposa, en la reunió celebrada a Cabanes, una cimera de les tres Diputacions i la Generalitat

L'alcalde de Cabanes reivindica les diputacions com l'aposta del segle XXI per als municipis de menys de 5.000 habitants.
2 de desembre. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat la creació d'un equip de treball que integraran diputats provincials, alcaldes i tècnics d'ambdós institucions per a millorar la coordinació de les relacions entre la institució provincial i els ajuntaments.
Esta és una de les tres propostes per a millorar tant el funcionament de la Diputació com el seu treball en relació amb la Generalitat Valenciana i els municipis que ha fet en la cimera d'alcaldes celebrada a Cabanes, que hi ha reunit a representants de prop d'un centenar d'ajuntaments castellonencs.
“Vull que sapieu que jo concep esta reunió que tenim hui a Cabanes com un punt de partida, no com un fi en si mateixa. Per això vull constituir un grup de treball que s'encarregue d'analitzar el paper que a partir d'este moment han de complir les diputacions. Un equip format per diputats, alcaldes i tècnics provincials i municipals”.
“Institucions provincials que analitze la relació entre Diputació i ajuntaments que fixe de quina forma es poden millorar les sinergies entre ambdós administracions i podem millorar el nostre servici als municipis”, ha explicat Moliner.
El president provincial ha finalitzat anunciant que “he proposat a Alberto Fabra una reunió entre la Diputació de Castelló i la Generalitat, que el president m'ha demanat ampliar a una cimera entre la Generalitat i les tres diputacions de la Comunitat Valenciana per a analitzar les funcions que complim cada una de les administracions, redefinir les competències i primar els servicis que puga desenvolupar millor cada una, evitant les duplicitats. Tenim un comesa cooperatiu, no competitiu”.
Estes han sigut les principals conclusions d'una jornada de treball que ha convocat Javier Moliner i de la que ha dit que “vull que d'ací isca el "Espítiru de Cabanes", fruit de repensar-se tot el futur a conseqüència del nou escenari econòmic”. L'acte ha comptat amb la presència de prop d'un centenar de representants municipals, inclosos del PSOE, del Bloc i independents, a més dels diputats del Grup Popular en la Diputació de Castelló.
Després de la presentació de benvinguda de l'alcalde de Cabanes, Francisco Artola, que va destacar que les diputacions provincials són una solució i una aposta del segle XXI per als municipis de menys de 5.000 habitants, han intervingut els expresidents de la Diputació de Castelló Joaquín Farnós i Carlos Fabra. Farnós va reclamar una major “fidelitat a la nostra constitució, que està sent vulnerada i trencada per moltes parts. Sense la Diputació correm el risc d'eixir d'un centralism madrileny per a caure en un centralisme valencià”. En esta línia, Farnós ha assegurat que “açò no implica que no calga eliminar duplicitats, però revisant principalment servicis que presten les autonomies, no tant les de les diputacions”.
Per la seua banda, Carlos Fabra ha posat en valor els seus 16 anys d'experiència com a president de la Diputació i hi ha apel·lat a la seua importància “perquè representa la nostra identitat com a poble i és una garantia per als municipis castellonencs, especialment els més menuts, és on té més sentit l'existència de les diputacions”.

Imatges: 
foto-familia.JPG
foto familia acto dipus.JPG
Site developed with Drupal