Formulari de cerca

Més d'un centenar de turistes estrangers visiten Cabanes amb motiu de la I Jornada de l'Ametla

Més d'un centenar de turistes estrangers, en la seua majoria alemanys però també francesos, han visitat Cabanes amb motiu de la I Jornada de l'Ametla, que el municipi celebra durant els caps de setmana del mes de febrer.

Les jornades estan servint per a donar a conéixer la gastronomia autòctona de la població, elaborada amb ametla marcona. Un total de huit restaurants (Bar Toni, Restaurant Casa Carmen, Racó de Navarrete, l'Hostal, Branto, Casa Artemi, Casa Tere i Restaurant Mes de Gaidó) a més del forn Forn de Pepa col·laboren en les jornades i oferixen estos dies primers i segons plats, postres i rebosteria d'ametla tradicional de Cabanes.

A més de la gastronomia, els turistes han pogut conéixer Cabanes a través de visites guiades al centre històric, l'Arc Romà, l'església parroquial, el Museu Eclesiàstic, les torres sentinelles i l'església fortalesa de la Ribera de Cabanes, així com el paisatge dels pocs ametlers que han florit a pesar de les baixes temperatures d'este mes de febrer.

La iniciativa, organitzada per l'Ajuntament de Cabanes a través de la regidoria de Turisme, perseguix potenciar els menús tradicionals de Cabanes i La Ribera i donar a conéixer el patrimoni històric entre els visitants, així com el paisatge únic a Espanya dels ametlers en flor, del que Cabanes és un dels màxims exponents de la província de Castelló al ser un dels principals productors d'ametla.

Durant el dia d'ahir, el Museu Eclesiàstic, recentment reformat i inaugurat a finals de l'any passat, va romandre obert per al turisme. Els estrangers van conéixer la història de l'església de Cabanes, la segona més gran de la Diócesis Segorbe-Castelló, així com el Museu Eclesiàstic, que alberga peces úniques com el tern millor conservat de tota a Comunitat Valenciana o els quasi trenta vestits de la patrona de Cabanes, la Mare de Deu dels Santes, elaborats amb seda valenciana de primera qualitat, i que és la patrona de la Comunitat que conserva l' aixovar més complet. El vestit més antic que es conserva data del segle XVIII.

Imatges: 
jornadas-alm-peq.JPG
jornadas-almendra-bis.JPG
Site developed with Drupal